El líder de VOX, Santiago Abascal (c), i el fundador de VOX, José Antonio Ortega Lara (3i), en arribar a l'acte 'Viva 24' de VOX, al Palau de Vistalegre

Vox reuneix Milei, Le Pen i altres figures a Madrid com a llançament per a les europees

Pretenen estimular la base de votants i el potencial electorat amb una demostració de les aliances internacionals

Vox celebra aquest diumenge a Madrid la convenció Europa Viva 24, un esdeveniment que reuneix líders del partit, càrrecs, afiliats i simpatitzants amb figures destacades del seu espai polític, com Javier Milei o Marine Le Pen, per recolzar el partit a l'inici de la precampanya per a les eleccions al Parlament Europeu del 9 de juny.

Amb la convenció, que té lloc al Palau de Vistalegre, Vox pretén estimular la seva base de votants i el potencial electorat amb una demostració de les seves aliances internacionals, que també inclouen Víctor Orbán, Giorgia Meloni o Mateusz Morawiecki.

Vox ha optat per aquesta versió 'europeitzada' del seu tradicional festival anual, el Viva Vox, precisament per la proximitat de les eleccions al Parlament Europeu, ja que tradicionalment celebra el seu acte cap a l'octubre. En aquesta línia, i seguint l'esperit del Viva Vox, la formació desitja que l'esdeveniment sigui un punt de trobada per als ciutadans espanyols, i per això ha preparat activitats familiars per fer amb nens.

L'Europa Viva 24 va començar aquest divendres amb l'acte de presentació dels deu primers candidats de Vox a les eleccions europees, amb intervencions de Santiago Abascal i els tres primers de la llista, Jorge Buxadé, Hermann Tertsch i Juan Carlos Girauta. A la tarda, Vox havia organitzat una trobada per a joves menors de 30 anys que va incloure sopar i festa amb DJ.

Panells i taules de debat

La convenció va continuar dissabte a partir de les 11.00 hores, amb panells i taules de debat organitzades per la Fundació Disenso, el 'think tank' de Vox que s'encarrega de teixir i mantenir les relacions i aliances internacionals del partit de Santiago Abascal .

Es van abordar qüestions com 'La Llibertat davant de la cultura de la cancel·lació', 'Mitjans de comunicació i poder polític', 'Veus de llibertat contra l'esquerra criminal' o 'El futur d'Europa', amb participació d'experts i periodistes, entre altres.

A la sessió de la tarda, a partir de les 16.30 hores, es van realitzar una sèrie de taules rodones organitzades pel Grup dels Conservadors i Reformistes Europeus (ECR), al qual està adscrit Vox al Parlament Europeu. Per tancar el dia, ECR va presentar un manifest.

Presentació del programa per a les europees

El plat fort de l'Europa Viva 24 arriba aquest diumenge, amb els discursos d'Abascal i integrants de la candidatura al Parlament Europeu, que volen aprofitar la jornada per presentar el programa per als comicis. Vox avança que estarà basat en la defensa de la sobirania de les nacions europees, els drets dels treballadors del sector primari i la protecció de les fronteres, entre d'altres aspectes.

Després, arribarà el torn dels convidats internacionals, amb Milei al capdavant. L'agenda de Milei a Espanya inclou la presentació del llibre al diari 'La Razón', reunions amb executius d'empreses espanyoles i una trobada privada amb Abascal.

A més, participaran Le Pen, Morawiecki, Meloni i Orbán, així com l'expresident de Xile José Antonio Kast, el ministre israelià de Lluita contra l'Antisemitisme, Amijail Chikli, i el líder del portuguès Txega, André Ventura.