La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ofereix declaracions als mitjans durant la manifestació pel Dia del Treballador

Yolanda Díaz promet ''democratitzar l'economia''

També impulsar la reducció de la jornada laboral sense minvament de salaris i reformar l'acomiadament

La vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha identificat aquest 1 de maig la democràcia amb la "classe treballadora" i ha promès treballar per "democratitzar l'economia", impulsar la reducció de la jornada laboral sense minva de salaris i reformar de l'acomiadament.

Així ho ha dit abans de participar a la marxa que, com a motiu del Dia del Treball, han organitzat a Madrid UGT i CC.OO. ia la qual també hi han assistit la vicepresidenta primera, ministra d'Hisenda i vicesecretària general del PSOE, María Jesús Montero; i la vicepresidenta tercera i cap de llista del PSOE a les Europees, Teresa Rivera.

Díaz ha recordat que fa 134 anys, a la primera manifestació de l'1 de maig que es va convocar a la capital es va reivindicar la jornada laboral de vuit hores i ha subratllat que ara l'objectiu és reduir-la.

"Treballarem menys i mantindrem el salari perquè tenim treballar menys per viure millor", ha garantit, incidint que la clau és "repartir la productivitat, els beneficis i el temps de treball".

La també líder de Sumar ha remarcat que això beneficiarà especialment les dones treballadores a qui no els "dóna la vida" i que redundarà en la salut mental tots els treballadors que necessiten "temps de vida" per "no emmalaltir" i "viure amb dignitat".

Díaz ha admès que si aquestes mesures es prenen "de la mà dels agents socials" serà "molt millor" i ha afegit també a la llista d'objectius la reforma de l'acomiadament que, ha recordat, reclamen les autoritats comunitàries a Espanya. "Protegirem la gent treballadora i farem alguna cosa clau, que és seguir pujant els salaris al nostre país", ha postil·lat.

A més, ha subratllat que el Govern de coalició està "defensant la democràcia". "El primer actor de democràcia a Espanya són els sindicats de classe, les vagues, la gent treballadora", ha proclamat, comprometent-se a "eixamplar la democràcia", cosa que implica "que la democràcia arribi a l'economia i als centres de treball".