Manifestació a Barcelona contra la privatització de la sanitat al Dia Mundial de la Salut

2.500 persones es manifesten a Barcelona per una sanitat pública de qualitat

El portaveu de la Marea Blanca Toni Barberà, ha assegurat que l'actual situació és “insostenible”

Unes 2.500 persones, segons xifres de la Guàrdia Urbana de Barcelona, s'han manifestat aquest diumenge al migdia al centre de la ciutat per una sanitat pública amb recursos i el dret a la salut per sobre del negoci.

Els manifestants han sortit de la plaça Urquinaona i han acabat a la plaça Sant Jaume amb pancartes amb missatges com 'La salut per sobre del negoci, 'no' a la privatització' i 'Sanitat pública de qualitat'.

Entitats

El portaveu de la Marea Blanca de Catalunya, Toni Barberà, ha assegurat en declaracions als mitjans que la situació actual de la salut és “insostenible”.

"Necessitem parlar i posar sobre la taula el desastre actual que a través de la mercantilització ia través de les privatitzacions absolutament impunes", ha advertit Barberà.

La portaveu de Marea Pensionista, Conchita Ribera, ha explicat que l'entitat lluita per millorar la qualitat de vida de la ciutadania i veu “amb molta ràbia com s'està degradant la sanitat pública”, a més de criticar les llistes d'espera.

El representant de la coordinadora de Moviments Socials i Sindicals de Catalunya, Diosdado Toledano, ha advertit que, si es vol evitar que torni a passar el que ha passat a la pandèmia, cal tenir una sanitat pública "adequada, amb els recursos suficients, que sigui prioritària per a qualsevol Govern de la Generalitat".