Temps a Espanya

Adéu al bon temps: les zones d'Espanya que es lliuraran i seguiran amb sol

Aquest dilluns es preveu que el cel estigui ennuvolat, sobretot de matinada, al nord i meitat est peninsular

Les temperatures màximes baixaran aquest dilluns a gairebé tot Espanya, en zones de l'interior nord-est serà més acusada aquesta baixada, mentre que augmentaran al sud de les Balears i litorals de Catalunya, comunitat on es preveu ruixats i tempestes localment fortes amb avisos grocs per pluges i tempestes, segons la previsió de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Pel que fa a les temperatures mínimes, baixaran a la meitat nord peninsular i augmentaran a zones de la meitat sud, i hi haurà gelades febles als Pirineus i serralada Cantàbrica.

Aquest dilluns es preveu que el cel estigui ennuvolat, sobretot de matinada, al nord i la meitat est peninsular, amb probables precipitacions desplaçant-se d'oest a est, amb tendència a obrir-se clars.

A la resta de la Península i les Balears, els cels estaran poc ennuvolats però amb nuvolositat d'evolució, sense descartar algun ruixat o tempesta en muntanya, en general febles, excepte a la Ibèrica oriental i, especialment, als Pirineus, on poden ser localment forts al nord-est de Catalunya.

"Els núvols creixen des de fa estona en molts punts de l'interior, sobretot en zones de muntanya. I al Pirineu i Prepirineu occidental i al massís del Port ja descarreguen alguns xàfecs petits", alerta el Meteocat en una publicació de X.

En els dies següents, les prediccions del meteocat apunten que dilluns hi haurà ruixats i tempestes a les hores centrals del dia i dimarts igual però al quadrant nord-est.

A les Canàries, hi haurà intervals ennuvolats al nord de les illes i poc ennuvolat al sud.

La cota de neu se situarà als 2.000 m baixant a 1.600/1.800 m als Pirineus i en zones de muntanya és on podran formar-se boires o boires.

Hi haurà vents fluixos o moderats de l'oest i nord-oest a la Península, excepte al nord-est i les Balears, on seran variables ia les Canàries, es produirà alisi moderat del nord-est, amb algun interval fort.

Per tant, la treva del temps ha arribat al final a nivell general i les precipitacions tornaran a fer acte de presència.