Persones esperant el bus que substitueix els trens de Renfe

Les afectacions segueixen: R3, R4, R7 i R12, amb problemes pels robatoris de coure

La xarxa ferroviària de Catalunya ha patit recentment dos d'aquests episodis

La circulació de trens a la R3, R4 Nord, R4 Sud, R7 i R12 de Rodalies segueix patint afectacions aquest dimecres 15 de maig arran del robatori de coure produït diumenge passat 12 de maig.

A més, hem de tenir en compte que dimarts 14 passat també hi va haver un altre episodi de robatori de cable a la demarcació de Lleida, que va afectar també la normal circulació de trens a Ponent durant el segon dia de la setmana.

Segons informen Renfe i Adif en sengles comunicats, les línies afectades presten servei de la següent forma:

-R3: servei entre Puigcerdà (Girona) i Montcada-Ripollet (Barcelona) i servei per carretera fins a carretera fins a l'estació barcelonina de Fabra i Puig. Viatgers adreçats al Metro.

-R4 Nord: servei entre Manresa i l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) amb 2 trens per sentit i hora.

-R4 Sud: servei entre Sant Vicenç de Calders i Hospitalet de Llobregat (Barcelona) amb 4 trens per sentit i hora. Viatgers adreçats al Metro.

-R7: servei fins a Cerdanyola del Vallès (Barcelona) amb la R4 i servei per carretera fins a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

-R12: Servei entre Lleida i Calaf (Lleida) i servei per carretera entre Calaf i Manresa (Barcelona) fins a la R4.

Després de la incidència, Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) va anunciar un reforç del servei a les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia, ia la capital catalana s'ha augmentat la freqüència del metro, avançant l'hora punta a les 6 hores.

Reparacions per valor de 15 milions d'euros

El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, va estimar en 15 milions d'euros el cost del robatori de coure del passat diumenge 12 a Montcada Bifurcació (Vallès Occidental), que va provocar una avaria generalitzada al servei de Rodalies, coincidint amb la jornada electoral, i preveu un termini de 2 mesos per restituir-ne el funcionament habitual.

Dels 15 milions, va assegurar que destinaran uns 4 milions a reposar els béns afectats i uns 5 milions a la prestació de serveis alternatius, i ha atribuït la resta al lucre cessant, en roda de premsa on va comparèixer amb el president de Renfe, Raül Blanco , i el president d'Adif, Ángel Contreras.