Lluís Llach, en arxiu

L'ANC posposa l'elecció del president als propers dies per falta de consens

Els aspirants han estat Lluís Llach (guanyador de les recents eleccions) i el jove Josep Punga

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha acabat aquest dissabte a la tarda el seu ple constituent sense triar la nova direcció per falta de consens en les votacions, així que el ple es reprendrà "els propers dies", informa l'entitat en un comunicat.

El ple de constitució del nou Secretariat ha acabat a les 20 "sense que cap dels candidats que s'han postulat per a la presidència hagi aconseguit el suport necessari" de dues terceres parts dels secretaris acabats de triar.

Els aspirants han estat Lluís Llach (guanyador de les recents eleccions) i el jove Josep Punga (que també havia resultat elegit membre del nou Secretariat a les eleccions, amb 32 vots).

El ple constituent d'aquest dissabte a Vilafranca del Penedès (Barcelona) havia començat a les 9 però, després de no assolir un acord al matí, s'havia tornat a reunir a les 16 per continuar-ho intentant.

Lluís Llach

El millor posicionat en principi era el cantautor i exdiputat del Parlament Lluís Llach, que havia guanyat les eleccions al Secretariat el cap de setmana passat en ser el més votat entre tots els aspirants a ser un els 77 membres del nou Secretariat, en aconseguir 3.268 vots .

L'ANC ha destacat que és una entitat assembleària amb "esperit transversal i democràtic", i per això l'elecció dels càrrecs orgànics requereix màxim consens dels membres del Secretariat.