Imatge de la Caserna del Bruc a Barcelona

Arrestats dos militars de la Caserna del Bruc a Barcelona per sortejar una prostituta

La justícia civil va arxivar el cas, però el Ministeri de Defensa va obrir una nova investigació que ha acabat amb la condemna dels dos militars

L'Exèrcit ha proposat una pena d'arrest d'entre 15 i 30 dies per una falta greu per a dos militars de la caserna del Bruc (Barcelona) que van promoure el sorteig --que no es va arribar a fer-- dels serveis d'una prostituta.

La sanció, avançada pel diari 'Ara' i confirmada per Europa Press amb fonts coneixedores, suposa pena d'arrest d'entre 15 i 30 dies, és ferma.

S'ha acordat després que l'Exèrcit obrís una investigació sobre la base de l'article 7 del Règim Disciplinari, en el paràgraf 27 del qual considera falta greu les actuacions que afecten la imatge de les Forces Armades o produeixen el seu descrèdit o menyspreu.

Tot i que la Justícia civil va arxivar una investigació prèvia en considerar que els fets no eren constitutius de delicte, el Ministeri de Defensa va decidir obrir una investigació.

"A les Forces Armades, com en qualsevol àmbit de la societat, tolerància zero contra les ofenses o agressions a les dones. Qui faci o proposi alguna d'aquestes reprovables conductes haurà de respondre davant la Justícia", ha manifestat llavors el Ministeri.

Un any després d'incoar-se l'expedient disciplinari i transcorregut el termini d'al·legacions, l'Exèrcit ha proposat les penes d'arrest per als dos militars, que van promoure la rifa per recaptar diners per a les festes de la companyia que se celebra el dia de la Puríssima.

El ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, va qualificar de "barbaritat" els fets, que els sancionats van promoure en un grup de Whatsapp i en un cartell penjat a la cantina de la caserna on es referien al sorteig d'una "dama de companyia".