Espases, en una imatge del vostre compte de X

Assassinen a Etiòpia el fotògraf i guia turístic sabadellenc Toni Espadas

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i l'alcaldessa Marta Farrés han mostrat el seu condol a les xarxes social

El guia turístic i fotògraf de Sabadell, Toni Espadas, va ser assassinat el passat dilluns 20 de maig a Etiòpia, un dels països percebuts com a més perillosos d'Àfrica, en un atac contra un equip de la televisió xilena Teletrece , segons ha informat la mateixa cadena xilena en un comunicat.

"Lamentem comunicar que el dia d'avui, l'equip del programa de televisió Socis pel món va ser víctima d'un complex incident mentre es trobaven gravant a Etiòpia, Àfrica", ha indicat Teletrece . El guia "va ser víctima d'un atac que lamentablement va acabar amb la vida", segons la versió que ha donat el canal.

Dos individus armats es van creuar davant de la camioneta en què es desplaçava l'equip i malgrat que va poder esquivar-los, aquests els van disparar. "Els conductors i tots els integrants de l´equip del programa, realitzat per la productora MkZeta, estan en bones condicions de salut", ha afegit la televisió xilena.

El canal ja ha comunicat el que ha passat al Ministeri de Relacions Exteriors xilè, que està realitzant "totes les gestions perquè (l'equip de televisió) pugui sortir com més aviat millor del país".

L'equip ha explicat a Teletrece que no van ser atacats per la tribu que estaven visitant, sinó que l'atac es va registrar quan marxaven de la zona, un cop acabada la jornada.

Condol de Pere Aragonès i l'alcaldessa de la ciutat

La notícia ha sacsejat la ciutat i el món de la cultura de Catalunya. Per això, fins i tot el president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès, ha volgut enviar un missatge de suport i condol al seu perfil de X.

En els mateixos termes i en la mateixa xarxa social es va pronunciar la primera edil de la ciutat, Marta Farrés, que va voler enviar ànims als familiars i amics d'Espadas.

Altres personalitats del món de la política que han volgut traslladar els seus millors desitjos a Espases i la seva família han estat el portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Gabriel Fernàndez, el portaveu Sabadell En Comú Podem, Joan Mena, i el Partit Popular ( PP) també van recórrer a les xarxes socials per fer el mateix.