Bad Bunny en un concert

Bad Bunny estrena la gira mundial amb polèmica

L'artista porto-riqueny va arrencar aquest dijous la seva gira pels Estats Units, i hi va haver un detall que no es va passar per alt

Aquest dijous va arrencar el 'Most Wanted Tour' de Bad Bunny pels Estats Units. Aquesta gira abastarà 33 ciutats i comptarà amb 47 concerts, finalitzant el proper 26 de maig al Kaseya Center de Miami.

El seu últim àlbum, 'Ningú sap el que passarà demà', té com a leitmotiv el porto-riqueny muntat damunt d'un cavall... i és precisament així com va entrar al recinte.

Aquest gest no ha estat ben acceptat pels usuaris de les xarxes socials. "El cavall no vol ser-hi", "què trist, de debò el cavall aquí és de vital importància?", "els animals no són simples accessoris", "si això no és maltractament animal...", diuen alguns comentaris a Twitter.

Els seguidors de Bad Bunny podrien haver fet olor aquesta 'entrada triomfal', ja que el cantant porto-riqueny ha explicat en una entrevista que "entrar a cavall en un concert" era un dels seus somnis.

Tot i això, no tothom ho ha vist bé.

Com actua un cavall?

Cal tenir en compte que un cavall no és un animal amb què es pugui comptar assíduament per a concerts, ja que l'animal no es porta bé amb els sorolls alts.

Aquestes poden ser les afectacions que poden patir:

  • Estrès i ansietat: Els cavalls són animals molt sensibles al seu entorn i es poden espantar fàcilment amb sorolls forts i inesperats. Això pot causar estrès i ansietat a l'animal, cosa que pot manifestar-se en comportaments nerviosos com tremolors, sudoració excessiva, nerviosisme i dificultat per relaxar-se.
  • Resposta de lluita o fugida: Els sorolls forts poden desencadenar la resposta natural de lluita o fugida als cavalls. A la natura, aquesta resposta ajuda els cavalls a escapar de situacions perilloses, però en entorns controlats com estables o àrees d'entrenament, pot ser problemàtic si els cavalls intenten fugir de manera brusca, cosa que pot resultar en lesions tant per a l'animal com per a les persones properes.
  • Alteracions en el comportament: Els cavalls exposats regularment a sorolls alts poden desenvolupar canvis en el comportament a llarg termini. Poden tornar-se més nerviosos, menys disposats a treballar o menys receptius a les ordres del genet.
  • Problemes de salut: L'exposició perllongada a sorolls alts pot afectar la salut auditiva dels cavalls, igual que afecta els humans. Pot causar danys auditius i augmentar el risc de desenvolupar problemes de comportament i estrès crònic.