Mapa d'avisos per perill d'incendi a Catalunya, 8 de juny de 2024

Catalunya activa l'alerta per perill molt alt d'incendis a 81 municipis

Es concentren sobretot Lleida i l'oest de Tarragona.

Els Agents Rurals de Catalunya han activat aquest dissabte el nivell tres del Pla Alfa per perill molt alt d'incendis a 81 municipis de 10 comarques, que es concentren sobretot Lleida ia l'oest de Tarragona.

Els avisos per perill alt o moderat d'incendis s'estenen per gairebé tot el territori català, menys a algunes comarques del Pirineu i de la província de Girona, que queden fora de les alertes preventives, ha informat Agents Rurals de Catalunya a la seva pàgina web.

Les comarques amb més municipis amb alertes de nivell tres del Pla Alfa són de més a menys: Garrigues, Segrià, Segarra, Urgell, Noguera i Terra Alta, seguides de Conca de Barberà, Ribera d'Ebre, Solsonès i Anoia.

Els Agents Rurals de Catalunya han recomanat evitar situacions de risc al medi natural i han recordat la prohibició total de fer foc en entorns forestals.

El nivell tres del Pla Alfa comporta la suspensió de totes les activitats de risc, excepte algunes activitats essencials regulades, i prohibeix qualsevol tipus de foc, fumar a terreny forestal, bufadors, radials, globus aerostàtics o la caça.