Diversos nens caminen a la sortida del col·legi Pia Balmes a Barcelona

Catalunya augmentarà la presència de les arts i la cultura a l'educació

Es tracta d´un dels acords de Govern després de la reunió del Consell Executiu d´aquest dimarts i l´objectiu és aprofitar el potencial de les arts

El Govern ha aprovat el programa temporal per a la millora de la presència de les arts i la cultura a l'educació per facilitar la connexió entre els professionals dels dos sectors i "aprofitar el paper enriquidor de les arts a l'aula".

Es tracta d´un dels acords de Govern després de la reunió del Consell Executiu d´aquest dimarts i l´objectiu és aprofitar el potencial de les arts, "ja que poden contribuir a millorar diverses habilitats i reforçar l´aprenentatge social i emocional" de l´alumnat, així com garantir-ne l'accés a la cultura.

També es vol fomentar les iniciatives culturals a disposició dels centres educatius i potenciar els programes culturals a centres educatius d'especial vulnerabilitat "per impulsar la cultura com a eina d'inclusió social".

El programa crearà 14 llocs de treball i comptarà amb un equip de direcció, que treballarà des de la Conselleria de Cultura de la Generalitat en coordinació amb la dEducació, i un equip territorial format per 11 tècnics de Cultura que treballaran des dels Serveis Territorials de la Generalitat Conselleria d´Educació, excepte Barcelona.

Treballaran a l'Alt Pirineu i Aran (Lleida), Catalunya Central, Vallès Oriental, Barcelonès, Maresme-Vallès Oriental, Baix Llobregat (Barcelona), Girona, Lleida, Penedès, Terres de l'Ebre i Tarragona, i s'encarregaran de "posar-hi en relació amb els centres educatius i els equipaments i projectes culturals” del territori.