Dos paraigües amb un mapa de Catalunya

Catalunya es prepara per rebre pluges intenses aquest dijous

S'ha activat l'avís de situació meteorològica de perill per intensitat de pluja

Protecció Civil ha activat aquest dimecres la prealerta del pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) i les pluges intenses a partir d'aquest dijous al migdia.

En un apunt a 'X', recollit per Catalunya Press, han explicat que les pluges poden superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts al terç nord-est de Catalunya i al litoral de Tarragona.

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), en un altre apunt a X, ha detallat que l'avís de situació meteorològica de perill per intensitat de pluja serà des de dijous a les 14 hores fins divendres a les 2.

Segons el Meteocat, a partir del final del matí s'iniciaran xàfecs al Pirineu que al llarg de la tarda afectaran molts punts del terç nord del territori, així com altres del quadrant nord-est i el nord de la Catalunya Central.

Al final del dia també descarregaran altres sectors del litoral i prelitoral de manera més aïllada.

Aquests ruixats seran d'intensitat entre feble i moderada, ia partir del migdia podran anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra.

S'hi acumularan quantitats escasses o poc abundants de precipitació, localment abundants al Pirineu i Prepirineu, sobretot sector oriental on seran més extenses i persistents.

A banda, podran ser de forta intensitat durant la tarda a punts del terç nord, i al final del dia és possible que caiguin fortes pluges a punts de la Costa Daurada. La cota de neu se situarà al voltant dels 2.800 metres a partir de mitja tarda.

Cel poc ennuvolat fins a mig matí

Fins a mig matí predominarà el cel poc ennuvolat per bandes de núvols alts, i alguns intervals de núvols baixos matinals a punts del litoral.

A partir de mig matí, la nuvolositat augmentarà de nord a sud que deixaran el cel entre mig i molt ennuvolat. A més, creixeran nuvolades al terç nord i altres punts de l'interior de la meitat est que deixaran el cel molt ennuvolat o cobert a partir de migdia, i al final del dia a l'extrem sud. A

De la mateixa manera, al final del dia hi haurà núvols baixos a l'interior de la meitat est i la resta del sector central del litoral i prelitoral.

Temperatures similars a les registrades dimecres

La temperatura mínima serà similar o lleugerament més alta, tret del Pirineu on baixarà lleugerament i es donarà al final del dia. Per la seva banda, la màxima baixarà lleugerament, excepte a la meitat sud del litoral i prelitoral on quedarà similar o lleugerament més alta. A punts de l'interior de les Terres de l'Ebre podran arribar als 34°C.