La reunió del passat 5 de març

Catalunya tindrà una llista amb els edificis que tinguin la façana com el de València

S'ha creat un grup de treball format per representants dels col·legis d'arquitectes, bombers i enginyers industrials, entre d'altres

El grup de treball per prevenir el risc d'incendi en edificis similars a l'incendiat a València elaborarà un inventari amb els edificis catalans amb un disseny similar, "que es preveu que estigui llest el segon trimestre de l'any".

Segons ha explicat la Generalitat, el grup de treball està format per representants dels col·legis d'arquitectes, arquitectes tècnics, enginyers industrials, entitats locals, els Bombers de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i el ITeC.

El grup, que es va constituir formalment dimarts 5 de març passat, establirà quin tipus de revisions hauran de passar aquests edificis, qui les haurà de fer i com, i les mesures correctores a aplicar als immobles.

L'objectiu és desenvolupar els treballs necessaris per a la prevenció de possibles problemàtiques relacionades amb façanes ventilades als edificis construïts abans de l'entrada en vigor del Codi Tècnic de l'Edificació, el 2006.

El secretari de Territori, Urbanisme i Agenda Urbana, Francesc Sutrias, ha explicat que aquest inventari és necessari per monitoritzar el risc i per establir "quins costos o grups socials que es poden veure afectats".

Decisió ràpida

Aquesta possibilitat de crear el grup de treball es va posar damunt la taula fa poc més duna setmana i sha materialitzat ràpid.

L'incendi de València va cremar un edifici de 14 plantes situat al barri de Campanar. 4 persones van morir i el succés va deixar imatges espectaculars, com ara el rescat d'un pare i la seva filla per part dels Bombers.

La rapidesa amb què les flames s'han estès a l'incendi d'un edifici va ser perquè la propagació es va produir a través de la façana, que estava construïda d'un material combustible, i al fort vent que bufava el dia en què va passar.