Diverses persones amb una pancarta durant una manifestació convocada per UGT i CCOO pel Dia del Treballador, a 1 de maig de 2024, a Barcelona

Comença a Barcelona la manifestació del Dia dels Treballadors

Organitzada per UGT i CCOO, reclama la reducció de la jornada laboral i la millora dels salaris

La manifestació conjunta de la UGT i CC.OO. de Catalunya convocada aquest dimecres 1 de Maig pel Dia Internacional dels Treballadors ha començat a les 11.45 a la plaça d'Urquinaona de Barcelona, des d'on ha de recórrer la Via Laietana.

Els dos sindicats exigeixen una aposta decidida per assolir la plena ocupació abans que s'acabi l'actual període de sessions al Congrés, entre altres reivindicacions, com la reducció de la jornada laboral i la millora dels salaris.

Al capdavant s'han situat els secretaris generals dels dos sindicats, Camil Ros (UGT) i Javier Pacheco (CCOO), amb la pancarta 'Per la plena ocupació. Menys jornada, més salaris”.

La protesta, a plena campanya electoral catalana, ha estat marcada per la presència del president de la Generalitat i candidat d'ERC, Pere Aragonès; el candidat del PSC, Salvador Illa; la candidata dels Comuns, Jéssica Albiach, i la 6 de Junts+ per Barcelona, Ennuatu Domingo, i també hi ha assistit l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni.

Els participants han portat banderes, globus amb missatges com 'Tindrem pensions dignes' o 'Puja salaris', i han cantat lemes com 'Vaga, vaga, vaga general' en un ambient festiu.