Confirmat! Operación Triunfo tindrà una segona entrega a Amazon Prime

L'èxit rotund de l'edició que va acabar el 19 de febrer ha portat els responsables de l'acadèmia a repetir

Ja és oficial. Operación Triunfo tindrà una segona entrega a Amazon Prime Video. Aquest dimarts 20 de febrer s'ha confirmat que la popular acadèmia musical tindrà una nova ventrada de 'triunfitos' pròximament.

I és que les dades d'audiència donen la raó als responsables del concurs: 3,5 milions d'usuaris únics i un 85% de fidelització, segons la directora de contingut de Prime Vídeo, María José Rodríguez.

Tinet Rubira, director de Gestmusic, ha posat èmfasi en la novetat que ha representat el fet de fer 80 emissions en directe a una plataforma de continguts que no està especialitzada en aquest àmbit.

Rubira ha donat més dades per posar sobre la taula l'èxit que ha tingut aquesta edició.

Per exemple, pel que fa a l'app del mòbil d'Operación Triunfo, la final d'aquest dilluns va acabar amb 1,6 milions d'usuaris registrats.

D'aquesta manera, es va duplicar el nombre de registrats respecte a l'edició del 2018, que és la que va tenir més registres, i va acabar amb 800.000 fa cinc anys.

Pel que fa als vots del nòmada favorit i de les nominacions, Rubira també ha confirmat que hi ha hagut alguna setmana en què es van superar els 8 milions de vots setmanals. Sense anar més lluny, a la votació dels tres últims finalistes, es van registrar més d'1,2 milions de vots.

Pel que fa a les plataformes digitals, TikTok ha tingut una rellevància notòria: el hashtag de #OT2023 va tenir 5.000 milions de visualitzacions.

D'altra banda, al canal 24 hores de Youtube hi va haver pics de 200.000 usuaris al directe.

Si es tenen en compte les dades 'econòmiques', els últims nou concursants van signar 1000 discos a l'acadèmia i aquests es van posar a la venda i només es va trigar 8 minuts a esgotar-se.

A més, la firma de discos va replegar 12.000 persones a Madrid, 4.000 a l'interior del recinte de Barcelona i 2.000 més que se'n van quedar fora, ia Saragossa es va desbordar el recinte firal.

"Vam comprovar que el fenomen era al carrer", celebrava Tinet Rubira. Per tant, aquest primer lliurament d'Operación Triunfo ha estat un èxit rotund, per la qual cosa la segona edició està més que justificada.