Un nen pujant a un autobús per ser evacuat d'Ucraïna

La Costa Brava i Barcelona rebran un grup de nens ucraïnesos refugiats

La visita ha estat confirmada per la ministra de Defensa, Margarita Robles

Catalunya serà refugi per als nens ucraïnesos que estan vivint una horrible guerra. La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha anunciat que, com a part de l'ajuda de caràcter humanitari que Espanya presta a la Guàrdia de Fronteres d'Ucraïna, i gràcies a la participació d'una organització humanitària, properament un grup de nens ucraïnesos seran traslladats a un avió Airbus 330 de l'Exèrcit de l'Aire i de l'Espai fins a Espanya, “on gaudiran d'alguns dies a la Costa Brava i Barcelona”.

Així ho ha comunicat la ministra aquest dimecres en una reunió per videoconferència amb els caps de la Guàrdia Estatal Militar de Fronteres d'Ucraïna, en què s'ha pogut valorar la situació actual de seguretat a la frontera, així com les donacions espanyoles a favor de aquesta unitat.

Margarita Robles ha informat sobre l'estat dels enviaments completats recentment i en curs per part d'Espanya, que inclouen material militar defensiu, vehicles per a la mobilitat a la rereguarda i una ambulància tot terreny.

De la mateixa manera, ha avançat que, a finals de juny, s'està preparant un paquet d'ajuda que inclourà armilles i cascos de protecció per als combatents, ulleres de visió nocturna i armament lleuger amb munició.

La ministra de Defensa ha començat la seva intervenció felicitant el cap de la Guàrdia de Fronteres, tinent general Serhii Deineko, que va assistir a la videoconferència acompanyat pel General Kucherenko, pel seu ascens recent.

Deineko ha volgut en primer lloc agrair les donacions espanyoles rebudes, "ja que han ajudat en gran mesura a mantenir la seva operativitat", segons Defensa. Ha insistit que les donacions espanyoles han estat lliurades "amb agilitat, eficàcia i adaptades a les necessitats i situacions dinàmiques a què la seva unitat s'enfronta sobre el terreny".

La ministra, que ha estat acompanyada pel secretari general de Política de Defensa, almirall Juan Francisco Martínez Núñez, s'ha acomiadat dels caps de la Guàrdia de Fronteres posant en valor la importància d'aquesta unitat.