Una imatge panoràmica de la Cala Futanera

Descobreix Cala Futadera: un paradís tranquil a la Costa Brava

En aquest article us presentarem algunes platges de la Costa Brava per passar un dia tranquil allunyats de les massificacions turístiques

La Costa Brava, ubicada a la província de Girona, destaca per les cales d'aigües cristal·lines i platges, destacant entre elles la Cala Futadera pel seu ambient tranquil i paisatge inigualable. Aquestes cales varien des d'urbanes amb tots els serveis fins a d'altres més recòndites i difícils d'accedir-hi, oferint opcions per gaudir del sol, caiac, snorkel o un pícnic en plena primavera. A més, la Costa Brava compta amb una xarxa de Camins de Ronda que connecten diverses cales, permetent als visitants explorar la rica diversitat de paisatges, des de platges de sorra fina fins a impressionants vistes al mar, fent de cada visita una experiència única i inoblidable.

Cala Futadera a Tossa de Mar

Cala Futadera, situada a Tossa de Mar, Girona, es distingeix per ser una petita cala d'aproximadament 100 metres de llargada, envoltada de penya-segats i pins, oferint un paisatge únic. Aquesta platja rocosa i el seu entorn natural conviden a la tranquil·litat i al contacte directe amb la natura. Algunes característiques destacades inclouen:

 • Accessibilitat: Només es pot accedir a peu, seguint un corriol estret i costerut des de Cala Giverola, fet que afegeix un toc d'aventura al viatge.
 • Sense serveis: La manca de comoditats com dutxes o salvavides, emfatitza el seu caràcter verge i tranquil.
 • Activitats: Les seves aigües cristal·lines i rica vida marina la converteixen en una destinació popular per al snorkel i el busseig, encara que cal procedir amb precaució, especialment amb nens, a causa de l'entrada costeruda al mar.

A més, la pràctica del nudisme és comú, i el seu difícil accés garanteix un ambient de privadesa i serenitat. Es recomana portar aigua, aliments i calçat còmode per a la caminada. La combinació de sorra gruixuda, còdols, i les aigües de tonalitats maragda sota els penya-segats, fan de Cala Futadera un lloc imprescindible per als que busquen escapar-se del bullici i submergir-se en un entorn naturalment bonic.

Cala Culip a Cadaqués

Ubicada al Cap de Creus, a uns vuit quilòmetres del centre urbà de Cadaqués, Cala Culip es presenta com una joia amagada de la Costa Brava. Aquest petit paradís, de només 15 metres, es caracteritza per la seva composició de roques i còdols i és un lloc on el nudisme és benvingut. Les seves aigües cristal·lines blaves i la riquesa de la seva vida marina fan de Cala Culip el lloc ideal per a l'snorkel.

 • Com arribar-hi: Des de l'entrada de Cadaqués, segueix els senyals cap a Cap de Creus i aparca a Pla de Tudela. Des d'allà, un corriol estret i senyalitzat us portarà a peu fins a aquesta cala única. Es recomana fer servir calçat adequat per a la caminada.
 • Història i naturalesa: Cala Culip no només és coneguda per les seves aigües, sinó també per la seva forma de fiord, que en temps antics servia d'ancoratge a fenicis, grecs i romans. L'àrea adjacent, Pla de Tudela, ha estat restaurada i oberta recentment al públic, oferint una oportunitat única per explorar tant la rica història com la impressionant geologia del lloc, resultat de l'erosió causada pel vent i l'aigua.
 • Per als aventurers: A més de ser un punt d'ancoratge popular entre els navegants, Cala Culip convida els visitants a explorar l'illa de Culleró, davant de la cala, coneguda per les seves formacions geològiques úniques i aigües transparents. La zona, que alguna vegada va ser ocupada pel Club Med, ha vist una transformació significativa després d'un projecte de restauració, i ha tornat aquest bell espai natural al públic.

Aquest racó de la Costa Brava, amb la barreja d'història, natura i tranquil·litat, promet ser una destinació inoblidable per a aquells que busquen explorar més enllà de les platges més conegudes.

Cala Estreta a Palamós

Cala Estreta, ubicada a Palamós, Girona, és una joia amagada que ofereix un refugi perfecte per a aquells que busquen tranquil·litat i contacte directe amb la natura. Aquest enclavament únic es caracteritza per:

Entorn Natural: Envoltada de penya-segats de 200 metres i amb una longitud d'aproximadament 100 metres, Cala Estreta es distingeix pel seu ambient verge i l'absència d'empremtes humanes. La sorra de gra gruixut i el llit marí mixt de sorra i roca complementen la seva bellesa natural.

Accés i Facilitats:

 • Per arribar-hi, els visitants poden optar per un passeig des de Platja des Castell, que dura entre 20 a 30 minuts. Aquest camí és relativament pla i no requereix escalar murs de roca.
 • Tot i el seu difícil accés, la covA ofereix una experiència única per al nudisme, gràcies a la seva baixa afluència.
 • Es recomana portar tot allò necessari per al dia, ja que no hi ha serveis disponibles a la cala.

Activitats i Curiositats:

 • Ideal per a l'snorkel, gràcies a les seves formacions rocoses interessants i aigües clares.
 • La cove està adornada per una formació rocosa espectacular coneguda com 'la Roja' i pels illots propers amb formes úniques, incloent 'el drac adormit'.
 • Davant la platja, a aproximadament un quilòmetre de distància, hi ha les illes Formigues, testimonis d'importants batalles navals a la història de Catalunya.

Cala Estreta és més que una platja; és una fuita a un món a part on el mar, la sorra i les roques s'uneixen per crear un paisatge de somni.

Cala Jugadora al Cap de Creus

Cala Jugadora, ubicada al cor del Parc Natural del Cap de Creus a Cadaqués, ofereix un retir pristí dividit a Cala Jugadora I i II. Aquestes cales nudistes són accessibles mitjançant un sender des del camí cap al Far del Cap de Creus, prometent una experiència única en contacte amb la natura. Amb una longitud i amplada aproximada de 15 metres cadascuna, la composició de sorra gruixuda i roques, juntament amb fons marins rics en vida marina, convida a l'exploració submarina. La zona és notable per les formacions rocoses úniques, esculpides per processos metamòrfics i tectònics, així com per l'erosió del vent.

Activitats i punts d'interès propers:

 • Ruta pel Cap de Creus + Paratge de Tudela: Una activitat de caiac que inicia a Port Lligat, recorrent el Cap de Creus fins a Cala Culip, seguit d'un tour guiat pel Paratge de Tudela. Ideal per als qui tenen experiència prèvia amb caiac.
 • Llocs d'interès: Inclouen S'Alqueria, Cap d'en Roig, Es Jonquet, i més, culminant en una parada per esmorzar i visitar Cala Culip i el Paratge de Tudela.

Preu i recomanacions:

 • 75€ (IVA inclòs), incloent dues guies-instructors, caiac, rem, armilla salvavides, i tour guiat a peu. Es recomana portar vestit de bany, protecció solar, samarreta per mullar-se, ulleres de sol amb sistema de retenció, calçat adequat per a activitats aquàtiques, aigua per hidratar-se, canvi de roba i menjar.

Cala Jugadora es destaca per la seva tranquil·litat, excel·lents condicions per a l'snorkel i vistes impressionants, sent una destinació favorita per parelles i excursionistes que busquen una experiència de natura i aventura a la Costa Brava.

L'exploració de les cales de la Costa Brava revela un mosaic d'experiències úniques i inoblidables, des de la serenitat inigualable de Cala Futadera fins a l'encant ocult de Cala Jugadora al Cap de Creus. A través d'aquest recorregut, hem descobert que, més enllà de les aigües cristal·lines i les formacions rocoses, cada cala té la seva pròpia història per explicar, convidant els visitants a submergir-se en un món de tranquil·litat, història i contacte directe amb la natura. L'absència de serveis en aquestes cales subratlla el seu caràcter verge i ofereix una escapada perfecta de l'enrenou quotidià cap a un refugi de pau i bellesa natural.

Reflexionant sobre aquestes joies de la Costa Brava, es fa evident la importància de conservar-ne la integritat i la bellesa per a futures generacions. En encoratjar els visitants a abraçar la serenitat i la simplicitat, aquestes cales no només ofereixen un santuari per a la pau interior sinó també un recordatori del valor de la natura no tocada. S'anima els exploradors a continuar descobrint aquests enclavaments únics, sempre tenint present la necessitat de respectar i preservar el seu entorn natural. Aquestes cales, amb la seva combinació de bellesa, història i tranquil·litat, continuaran sent destins preciosos al cor dels que busquen aventures significatives i un contacte profund amb la natura.