Costa Brava

Descobrint Cadaqués: els millors restaurants a la ruta per la Costa Brava

La ruta gastronòmica per Cadaqués permet descobrir destacats restaurants i cellers, on els sabors del Mediterrani prenen vida a través de plats imperdibles que reflecteixen la rica herència cultural i el llegat culinari de l'àrea

Cadaqués, conegut per ser un pintoresc poble de la Costa Brava, destaca per la seva única gastronomia que fusiona tradició i creativitat, especialment a restaurants on el menú local ofereix des de mariscades fins a cuina casolana amb peix fresc.

Aquest lloc privilegiat a prop del mar Mediterrani proveeix accés a una varietat de marisc fresc, contribuint a la fama de la regió tant per les opcions gastronòmiques com pels vins de qualitat reconeguda per la Denominació d'Origen Empordà.

La ruta gastronòmica per Cadaqués permet descobrir restaurants i cellers destacats, on els sabors del Mediterrani prenen vida a través de plats imperdibles que reflecteixen la rica herència cultural i el llegat culinari de l'àrea, convertint-la en una destinació imperdible per als aficionats a la gastronomia.

Descobrint els sabors de la Costa Brava

Explorant la rica gastronomia de Cadaqués, es descobreix una fusió de sabors que capturen l'essència de la Mediterrània.

Els ingredients locals tenen un paper crucial, des del fresc marisc fins als productes de la terra com olives i vins amb Denominació d'Origen Protegida (DOP).

Especialitats locals:

 • Sofregits, allioli, i picada: Bases essencials de molts plats.
 • Grots: Delicadesa hivernal feta d'eriçons de mar.
 • Suquet de peix i arròs de l'Empordà: Plats que no han de faltar a la teva visita.

Productes destacats:

 • Anxoves de l'Escala: Perfectes en amanides o com a aperitiu.
 • Gambes de Palamós: Un must per als amants del marisc.
 • Oli i Vi de l'Empordà: Experimenta el sabor de la regió a través dels seus olis i vins.

Els restaurants locals ofereixen una experiència autèntica, permetent als visitants degustar plats casolans preparats amb els ingredients més frescos i selectes.

A més, participar en tasts de vi ofereix una oportunitat única per submergir-se a la cultura vinícola de la Costa Brava, aprenent sobre l'elaboració del vi i descobrint els distintius sabors i aromes de les varietats locals.

Els millors restaurants davant del mar

Descobrint els restaurants davant del mar a Cadaqués, hi ha una varietat d'opcions culinàries que ofereixen des de plats tradicionals fins a innovacions gastronòmiques.

A continuació, es destaquen alguns dels millors:

Restaurant d'Alta Gamma a la Platja

 • Especialitat: Menú de degustació.
 • Rang de preus: €50-€100 per persona.
 • Ubicació: Platja Gran, 11, 17488 Cadaqués, Girona, Espanya.

Opció Casual amb Accés Directe a la Platja

 • Especialitat: Sandvitxos i amanides.
 • Rang de preus: €15-€30 per persona.
 • Ubicació: Passeig Marítim, 2, 17488 Cadaqués, Girona, Espanya.

Establiment Tradicional Familiar

 • Especialitat: Paella i marisc fresc.
 • Rang de preus: €20-€35 per persona.
 • Ubicació: Carrer des Baluard, 10, 17488 Cadaqués, Girona, Espanya.

Cadascun d'aquests restaurants proporciona una experiència única, des de sopars íntims amb vistes espectaculars del mar Mediterrani fins a dinars relaxats a la platja.

Els comensals poden gaudir d´una àmplia gamma de plats, incloent peix fresc i marisc, en entorns que realcen la bellesa natural de Cadaqués.

Plats imperdibles i on trobar-los

Explorar la ruta gastronòmica de Cadaqués és submergir-se en un món de sabors únics, on cada plat explica una història i cada restaurant ofereix una experiència inoblidable.

Aquí destaquem alguns plats imperdibles i on trobar-los:

 • Paella de Marisc: Un clàssic de la cuina mediterrània que combina mariscs frescos locals, arròs i un sofregit de verdures i tomàquet. Es cuina lentament en un brou de peix per a un sabor inigualable.
  • On provar-ho: Els Pescadors (Carrer de Sant Vicenç, 10, Cadaqués)
 • Anxoves de l'Escala: Un plat tradicional de la regió, conegut pel seu intens sabor i textura suculenta. Les anxoves es curen en sal i s'empaquen en oli d'oliva, servint-se com a aperitiu amb pa untat en tomàquet.
  • On provar-ho: Casa Nun (Pl. des Portitxó, 6, Cadaqués)
 • Suquet de Peix: Un guisat tradicional català fet amb diversos peixos i mariscs frescos en una rica salsa de tomàquet, pebrot, ceba i vi blanc.
  • On provar-ho: Compartir (Carrer del Sitjar, 5, Cadaqués)

Cadaqués no només és una destinació imprescindible pels seus paisatges i art, sinó també per la seva rica oferta gastronòmica.

Des de la paella de marisc fins a les anxoves de l'Escala, passant pel suquet de peix, els visitants poden gaudir d'una varietat de plats que reflecteixen l'essència de la Mediterrània en restaurants que destaquen tant per la cuina com per la ubicació i l'atmosfera.

Una ruta on menjar i gaudir

L'exploració de la ruta gastronòmica de Cadaqués revela una rica cinta de sabors mediterranis, ingredients de primera qualitat i una hospitalitat inoblidable que defineix els millors restaurants de la regió.

A través de la degustació de plats locals com la paella de marisc, anxoves de l'Escala i suquet de peix, visitants i locals per igual tenen l'oportunitat de submergir-se en una experiència culinària que transcendeix allò convencional, capturant l'essència mateixa del patrimoni gastronòmic de la Costa Brava.

Aquesta ruta no només alimenta el paladar, sinó també l'ànima, oferint no només un àpat, sinó una experiència inclusiva que combina vistes espectaculars, aromes captivadores i sabors que perduren a la memòria.

Cadaqués, amb la seva oferta gastronòmica excepcional, convida tothom a continuar descobrint i gaudint d'aquestes experiències culinàries, prometent noves delícies i moments inoblidables a cada visita.

En definitiva, és un viatge sensorial que espera ser explorat per aquells ansiosos de descobrir els veritables tresors de la Costa Brava.