Imatge Artificial del Maresme

Descobrint les joies costaneres: les millors platges a la Costa del Maresme

Aquest article recorrerà algunes de les millors platges a la costa del Maresme

La costa del Maresme, ubicada al nord de Barcelona, és una regió costanera a Catalunya que destaca per les seves daurades platges de sorra i aigües tranquil·les, cosa que la converteix en una destinació ideal tant per a residents com per a visitants a la recerca de turisme Maresme.

Oferint des de cales Maresme fins a extenses platges urbanes, aquesta regió promet una diversitat de paisatges naturals i activitats de lleure com surf i senderisme, cosa que estimula a descobrir què fer al Maresme.

Aquest article recorrerà algunes de les millors platges a la costa del Maresme, des del Masnou fins a Montgat, revelant per què aquesta àrea, fàcilment accessible des de la Barcelona costa, és perfecta per a aquells que volen combinar l'exploració de platges pintoresques amb la rica oferta cultural i les activitats recreatives de la zona.

Platja del Masnou

Ubicada al Masnou, a la Costa del Maresme, a prop de Barcelona, la Platja del Masnou és coneguda per la seva sorra neta i aigües calmes, cosa que la fa ideal per a famílies i turistes a la recerca d'un dia tranquil a la platja.

Aquesta destinació no només ofereix bellesa natural, sinó també una àmplia gamma de serveis que garanteixen comoditat i seguretat per a tots els visitants.

Serveis Disponibles

 • Neteja i Manteniment: Inclou neteja de sorra i recol·lecció selectiva de residus.
 • Seguretat i Salut: Vigilància de la policia, punts de vigilància sanitària, socorristes, i farmaciola de primers auxilis.
 • Accessibilitat: Accés per a discapacitats, cadira adaptada, WC adaptat i passarel·les.
 • Recreació: Àrea de jocs per a nens, esports aquàtics i clubs nàutics com Ocata Vent.
 • Gastronomia i Descans: Xiringuito i restaurants a les proximitats.

Informació Addicional

 • Assistència per al bany: Disponible de l'11 de juny a l'11 de setembre. Reserves al 645 87 04 82.
 • Mesures per sequera: Possible tancament de dutxes i rentapeus.
 • Contacte per a turisme: Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, C/ Cooperativa, 67, 08302 Mataró, Telèfon: +34 93 741 11 61, Email: info@turismemaresme.cat.

Aquesta platja no només és un lloc per gaudir del sol i el mar, sinó també un espai equipat per assegurar una estada segura i plaent, fent de la Platja del Masnou un punt destacat a la costa del Maresme.

Platja d'Ocata

La Platja d'Ocata, guardonada amb la Bandera Blava, es destaca pels alts estàndards de qualitat i respecte ambiental.

Aquesta platja és accessible per a persones amb mobilitat reduïda, gràcies a les seves rampes i serveis adaptats, cosa que assegura una experiència inclusiva per a tots els visitants.

Serveis i Accessibilitat

 • Neteja i Manteniment: Inclou neteja regular de la sorra, recol·lecció selectiva de residus i panells informatius sobre l'estat del mar.
 • Accessibilitat: Camins accessibles, banys i dutxes adaptats i assistència per al bany disponible amb reserva prèvia.
 • Seguretat i serveis mèdics: punt de vigilància sanitària, farmaciola de primers auxilis, embarcació de rescat, vigilància policial i desfibril·lador.

Serveis Complementaris

 • Instal·lacions Esportives i Recreatives: Àrea de jocs per a nens i zones destinades a esports aquàtics com windsurf, kitesurf i pàdel surf.
 • Gastronomia i Descans: Varietat de restaurants i bars a prop de la platja, a més de serveis de lloguer de para-sols i gandules.

Informació Addicional

 • Zona Pet-Friendly: Disponible a l'alçada del C/ Doctor Botey, des del 21 de juny fins a l'11 de setembre.
 • Contacte: Per a més informació, contacteu amb el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme.

Aquesta platja no només és reconeguda per la seva bellesa i les facilitats que ofereix, sinó també pel seu compromís amb un turisme accessible i sostenible, cosa que la converteix en una destinació ideal per gaudir del turisme Maresme.

Platja de Premià de Mar

La Platja de Premià de Mar, situada a la localitat homònima dins la regió del Maresme, és reconeguda per la seva extensió de 1,5 quilòmetres i una amplada de 35 metres, oferint un espai ampli per gaudir del sol i el mar.

Aquesta platja ha estat guardonada amb la Bandera Blava, un símbol internacional de qualitat ambiental i de serveis. Les activitats en aquesta platja són variades, incloent-hi natació, bronzejat, voleibol de platja, windsurf, vela, caiac i l'exploració d'atraccions properes com el Far de Premià de Mar i el Parc de la Serralada de Marina.

Serveis i Activitats

 • Barres de Platja (Chiringuitos): Llocs perfectes per gaudir de menjars i begudes fresques.
 • Seguretat: Servei de socorrisme disponible durant la temporada destiu.
 • Accessibilitat: Rampa i cadires amfíbies per a persones amb mobilitat reduïda.

Premià de Mar no és només famosa per la seva platja, sinó també per ser un centre d'activitats culturals i comercials. Compte amb el Museu d'Estampació i el Museu Romà, una àrea comercial dinàmica amb nombroses botigues i restaurants, instal·lacions culturals com l'Espai l'Amistat amb més de 100 espectacles anuals, un port i un passeig marítim que conviden a la relaxació i l'entreteniment.

Complements Culturals i Gastronòmics

 • Activitats culturals: Museu de l'Estampació i Museu Romà.
 • Gastronomia: Restaurants com Monty's Bar, Restaurant El Paller i La Gota.
 • Esdeveniments Pròxims: La deessa flora i les flors, Estampa la teva caixmir!, i jornades de portes obertes al Museu Romà.

A més, la proximitat de Premià de Mar a localitats com El Masnou, Premià de Dalt, Teià i Vilassar de Mar afegeix opcions addicionals per a excursions i descobriments a la costa del Maresme.

Platges de Montgat

Montgat ofereix una varietat encantadora de platges i una cala, cadascuna amb característiques úniques que atrauen tant a locals com a visitants. Entre aquestes destaquen Cala Taps, Platja de les Moreres, Platja de Sant Joan i Platja de Monsolís.

Cala Taps

 • Ubicació i Vistes: Situada amb vistes al Parc del Fòrum ia l'hotel W a Barcelona, aquesta cala és famosa per la sorra fina i daurada i les aigües clares.
 • Ambient: Ideal per als que busquen un espai més íntim i tranquil per relaxar-se.

Platja de Les Moreres

 • Característiques: Coneguda per la seva sorra gruixuda, típica de les platges del Maresme, cosa que en facilita la neteja.
 • Activitats: Perfecta per a activitats familiars i esports aquàtics, gràcies al seu ampli espai.

Platja de Sant Joan

 • Reconeixement: Considerada una de les millors opcions a la zona del Maresme per la seva bellesa i serveis.
 • Història: Aquesta platja té connexions històriques amb les indústries locals, cosa que afegeix un toc cultural a la seva visita.

Platja de Monsolís

 • Diversitat: A més de ser un lloc de relaxació, mostra vestigis del passat industrial de Montgat, oferint un context històric als visitants.

Cadascuna d'aquestes platges ofereix una experiència única, des de relaxació sota el sol fins a un viatge per la història local, fent de Montgat una destinació imprescindible a la costa del Maresme.

Conclusió

Durant aquest viatge per les costes del Maresme, hem descobert que aquesta regió no només ofereix platges d'inigualable bellesa i serveis excepcionals, sinó també una rica tapestria cultural i activitats recreatives que garanteixen una experiència completa per a tots els visitants.

Des de la serenitat de les aigües del Masnou fins a les vibrants ofertes culturals de Premià de Mar, cada platja té el seu caràcter i encant, destacant el compromís de la regió amb el turisme sostenible i l'accessibilitat.

Reflexionant sobre allò explorat, queda clar que la costa del Maresme és un tresor que mereix ser visitat, oferint alguna cosa valuosa per a cada tipus de viatger, ja sigui que busquin la tranquil·litat d'una cala amagada o l'enrenou d'una platja urbana amb totes les comoditats .

Animem els lectors que se submergeixin en l'exploració d'aquestes joies costaneres, on la bellesa natural es combina harmònicament amb la història i la cultura locals, prometent experiències úniques i inoblidables.