Un home munta sobre una moto a una ciutat en un fotomuntatge amb un senyal d'alerta

La DGT ja té data per implantar el curs obligatori per conduir moto de 125cc

La imposició d'aquest curs no tindrà caràcter retroactiu, segons ha confirmat Navarro, de manera que la mesura només serà aplicable per als nous conductors

La Direcció General de Trànsit (DGT) preveu tenir implementat "a final d'any" el curs obligatori per a aquells conductors amb permís B que vulguin conduir motos de fins a 125 centímetres cúbics.

Així ho ha assenyalat aquest dimarts a Santander el director general de Trànsit, Pere Navarro, que ha indicat que ja s'està "treballant" per implantar el curs i espera que s'assoleixi abans que s'acabi l'any.

La imposició d'aquest curs no tindrà caràcter retroactiu, segons ha confirmat Navarro, de manera que la mesura només serà aplicable per als nous conductors, cosa que implicaria que qui ja hagi conduït una moto amb el permís B ho podrà continuar fent.

Navarro ha defensat la implantació d'aquest curs, que ja existeix a França, i ha argumentat que permetre conduir una moto de fins a 125 cc als que tenen tres anys de carnet tipus B --com passa actualment-- és "una mesura de mobilitat, però mai de seguretat viària" i que fonamentalment estava pensada perquè els conductors a les grans ciutats "deixessin el cotxe i es passessin al scotter".

Tot i això, ha indicat que han estat diversos ajuntaments els que han reclamat a la DGT implantar un "mínim curs" per poder conduir una moto de 125 cc amb el carnet B i que abans de fer-ho "sàpiguen alguna cosa" del seu maneig.

Navarro ha realitzat aquestes declaracions, a preguntes dels mitjans de comunicació abans de participar aquesta tarda a la jornada 'Somnolència i Conducció' al Col·legi de Metges de Cantàbria.