La iniciativa vol fomentar la lectura

Fomentar la lectura: arriba la novena edició de 'Llegir té Premi'

Els participants podran triar entre 1.100 llibres en català, castellà, anglès i llibres de lectura fàcil

La Conselleria de Cultura ha posat en marxa les inscripcions de la novena edició de la iniciativa Llegir te Premi que es durà a terme del 25 de juny al 30 d'agost per fomentar la lectura entre joves d'entre vuit i 16 anys. La iniciativa, d'alguna manera, es va posar en marxa el 20 de maig passat, festiu a molts municipis del país.

La iniciativa, que compta amb la col·laboració de Legiland, té com a objectiu promoure la lectura, millorar la comprensió lectora i apropar els joves als serveis de les biblioteques durant l'estiu, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Podran participar-hi uns 1.500 menors que tinguin carnet d'alguna biblioteca pública de Catalunya, en dues categories per edats --de 8 a 11 anys, o de 12 a 16 anys-- o en una tercera per equips.

Els participants podran triar entre 1.100 llibres en català, castellà, anglès i llibres de lectura fàcil, i han de respondre una sèrie de preguntes sobre la lectura per pujar de nivell i guanyar premis.

L'organització de la iniciativa enviarà a les biblioteques de referència premis físics com ara rellotges intel·ligents, punts de llibre i lots de llibres.

Premis i al·licients

Rellotges intel·ligents, llibres (i també punts de llibre) i recompenses virtuals són alguns dels al·licients que dóna aquesta novena edició de la iniciativa Llegir te Premi .

Aquesta nova edició, però, arriba en un moment en què sembla que l'hàbit de lectura repunta... després d'uns anys en què estava, per percepció i dades, en un moment delicat.

De fet, dades del Ministeri de Cultura de l'any 2023 diuen que entre els adolescents de 15 i 18 anys es va registrar un increment d'11,8 punts en els darrers 10 anys.

L'informe reflecteix també els alts percentatges de lectura entre els menors de 18 anys, especialment entre els joves entre 10 i 14 anys. El 85,6% llegeixen en el seu temps lliure de forma freqüent (78,2%) o ocasional (7,4%). Entre els joves entre 15 i 18 anys, el percentatge arriba al 79,2% (67,7% lectors freqüents i 12,2% ocasional), dels joves entre 10 i 14 anys.