El cantant holandès Joost Klein presenta la seva entrada 'Europapa'

Qui guanyarà Eurovisió segons els fans de Spotify? I com quedarà Espanya?

Espanya és favorita per quedar a l'última posició a la gran final

Els fans d'Eurovisió 2024 donen la victòria a 'Europapa', de l'holandès Joost, que ja arriba als 4,6 milions de reproduccions, segons les escoltes que ha tingut la cançó l'últim mes a la plataforma de 'streaming' Spotify, i que deixen 'Zorra', de Nebulossa, la cançó amb què competeix Espanya, en sisè lloc.

Quan queda menys d'una setmana per a la final, Spotify ha recopilat la llista de les favorites, que encapçala Europapa, seguida de La noia de la italiana Angelina Mango; Marcus & Martinus amb Unforgettable, la candidatura de Suècia, en tercer lloc, amb 1,9 milions d'escoltes.

En el cas d'Espanya, 'Zorra' de Nebulossa, se situa al 6è lloc dels favorits, amb un creixement de les seves reproduccions l'últim mes del 50%, avançada en quart i cinquè lloc per França amb 'Mon amour', de Slimane, i Grècia, amb el 'ZARI' de Marina Satti, respectivament.

Així, la classificació la tanquen Suïssa, amb 'The Code' de Nemo; Ucraïna, amb 'Teresa & Maria' de Jerry Heil, aliona aliona; Israel, amb 'Hurricane' d'Eden Golan i el Regne Unit, amb 'Dizzy' d'Olly Alexander.

Precisament, encara que entre els 'eurofans' espanyols, la favorita és 'Zorra', el segueixen de prop la candidatura d'Itàlia, els Països Baixos, Àustria, Grècia, Suïssa i el Regne Unit. Mentre en 7è lloc estaria Suècia, després Croàcia, Ucraïna i en desè lloc, Bèlgica.

Què diuen les cases d'apostes?

De moment, i segons les cases d'apostes, la cançó guanyadora d'aquest any serà el 'Rim Tim Tagi Dim' de Croàcia, seguit per Suïssa, Ucraïna, Itàlia i els Països Baixos, que quedaria en cinquena posició.

El TOP 10 ho completarien França, Irlanda, Israel, Grècia i Regne Unit.

A les apostes hem d'anar fins a la posició 21 per trobar Espanya i Nebulosa, que fa uns dies que estan estancats en aquesta posició.

Les apostes també assenyalen el país que podria quedar últim a la final, i en aquest cas el país favorit per perdre és Espanya, que ha aconseguit superar Alemanya els últims dies. Completen el pòdium de països assenyalats per a la darrera posició Regne Unit, Luxemburg i Àustria.