Punt de recàrrega d'Iberdrola a un supermercat Mercadona

Iberdrola instal·la 230 punts de recàrrega a supermercats de Mercadona a Catalunya

Permeten recarregar 100 km en 45 minuts, o el que és el mateix assolir una autonomia suficient per a l'ús mitjà diari

Iberdrola ha instal·lat els seus primers 230 punts de recàrrega en supermercats i centres de treball de Mercadona a Catalunya construint així la xarxa de recàrrega semi-ràpida més gran del país. Els punts, prop de 2.000 es troben a prop de 450 ubicacions del grup de distribució a totes les comunitats autònomes d'Espanya i s'emmarquen en l'acord de col·laboració al qual van arribar les companyies l'any passat per promoure la mobilitat sostenible .

Amb aquesta aliança, Iberdrola s'encarregarà del subministrament, posada en servei i operació de fins a 3.500 punts de recàrrega a 800 supermercats a Espanya i Portugal. Amb aquesta infraestructura els usuaris poden recarregar la bateria dels seus cotxes mentre fan les compres amb fins a 22 kW de potència, cosa que els permet, per exemple, recarregar 100 km en 45 minuts, o el que és el mateix assolir una autonomia suficient per al ús mitjà diari del vehicle.

En concret, els 2.000 punts de recàrrega es troben a tot el territori nacional on Mercadona és present, cosa que impulsa l'objectiu d'Iberdrola de portar la mobilitat elèctrica a tots els racons de la geografia espanyola per tal d'assolir la descarbonització del sector.

Tots els punts compten amb energia 100% verda , procedent de fonts renovables amb certificat de garantia d'origen (GdOs) i estan disponibles a l'aplicació de recàrrega pública d'Iberdrola, la més valorada del sector, on es pot visualitzar i geolocalitzar informació verificada de tots els carregadors, comprovar-ne l'operativitat en temps real i reservar i pagar des del mòbil.

L'objectiu d'Iberdrola és ser líders en mobilitat sostenible per posar una estació de recàrrega ràpida cada 50 km

Amb aquesta iniciativa, I berdrola continua accelerant la seva estratègia de transició de la mobilitat cap a un sistema lliure d'emissions i el pla de mobilitat sostenible . Pioner en posar-se en marxa el 2016, preveu la instal·lació de 100.000 carregadors elèctrics fins al 2025 a llars, empreses i en via pública.

El seu disseny d'infraestructura pública es desenvolupa tant a autovies i corredors com a ciutats i petites poblacions amb l' objectiu de comptar amb, almenys, una estació de recàrrega ràpida cada menys de 50 km .

Iberdrola és líder en infraestructura de recàrrega amb una xarxa de més 50.000 punts de recàrrega operatius, 6.500 punts dels quals són públics, i promou la mobilitat sostenible com a part de la seva estratègia d'impuls a la transició energètica.