Vista del Jutjat de Sabadell

Investiguen un presumpte cas de corrupció al Col·legi de l'Advocacia de Sabadell

Per la seva banda, el Col·legi ha negat les acusacions

Un jutge investiga per presumpta malversació, tràfic d'influències i corrupció entre particulars a la degana del Col·legi de l'Advocacia de Sabadell (Barcelona), Eulàlia Barros; el tresorer, Roger de la Guerra, i el secretari i responsable del torn d'ofici, David Mor.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha informat aquest dijous que en un comunicat que la causa al Jutjat d'Instrucció 4 de Sabadell està oberta des del març arran d'una denúncia de Fiscalia per aclarir per què un grup d'advocats van facturar molt per a sobre de la mitjana i van fer més guàrdies al torn d'ofici, segons ha avançat TV3.

Els tres investigats van declarar davant de l'instructor dimecres i van presentar la denúncia a Fiscalia els advocats de Sabadell David Granados i Harold Roig.

En un comunicat després de conèixer-se la causa, el Col·legi ha negat les acusacions i ha valorat que la denúncia "respon només un intent de desprestigiar la imatge i l'honorabilitat" de la institució.

Consideren que la denúncia pretén "generar sospites d'irregularitats no només en la gestió del torn d'ofici, sinó també a la feina" dels advocats que hi treballen, i han avisat que faran servir totes les eines i mecanismes legals per defensar el Col·legi i 1.100 col·legiats.

Auditories sense "cap disfunció"

Han afegit que són l'"únic" col·legi de l'advocacia a Catalunya que té automatitzada la gestió de canvis de guàrdies del torn d'ofici a través d'una intranet on poden accedir tots els advocats inscrits.

"És una eina que, a més d'afavorir la transparència de tot el procés perquè ens permet veure en temps real els advocats que estan cada dia de guàrdia, garanteix la igualtat, equitat i imparcialitat", han afegit davant de les acusacions que un grup d'advocats hagin facturat per sobre de la mitjana.

Han afegit que el Col·legi se sotmet cada any a una auditoria que avalua la gestió del torn d'ofici, "sense que no s'hagi detectat mai cap disfunció ni anomalia", i ha expressat el seu compromís amb el model de justícia gratuïta.