Les ajudes econòmiques són claus per estudiar

Ja es poden sol·licitar les beques per al curs escolar 2024-25

Els ajuts es poden demanar a la pàgina web del Ministeri d'Educació fins al dia 10 de maig

La convocatòria general de beques i ajuts a l'estudi per al curs 2024-2025 s'engega aquest dimarts 19 de març. Els ajuts es poden sol·licitar fins al 10 de maig a través de la seu electrònica del Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports.

Des que s'obri la convocatòria, els alumnes que cursin Batxillerat, Formació Professional, Ensenyaments Artístics, Esportius, d'idiomes o estudis universitaris, entre d'altres, podran demanar la beca.

Com a la convocatòria anterior, hauran d'emplenar una sèrie de dades provisionals, que podran modificar més endavant, i hauran de fer-ho encara que no sàpiguen encara les notes que obtindran aquest curs, què estudiaran en el que ve o si continuaran o no amb formació.

La novetat principal d'aquesta convocatòria és la pujada del 5% als llindars de renda, que permetrà que més estudiants accedeixin a una beca. Això se suma a les millores incorporades en cursos anteriors com l'increment de 1.600 a 2.500 euros a les beques de residència.

Les properes setmanes s'anunciaran també les dates de la convocatòria d'ajuts per a estudiants amb necessitat específica de suport educatiu. La principal novetat, en aquest cas, és la reducció del percentatge de discapacitat que cal acreditar per sol·licitar aquests ajuts, que passa del 33% al 25%.

La convocatòria de beques d'aquest any compta amb un pressupost de 2.535 milions d'euros, semblant al del curs anterior a causa de la pròrroga dels Pressupostos Generals de l'Estat, i beneficiarà prop d'un milió d'alumnes que podran obtenir una beca que els permeti continuar amb els estudis.