Nous trens de Renfe per a la línia d'AVE entre Astúries i Madrid, Trens s106

Més de 100.000 viatgers utilitzen els nous AVE S106 durant la primera setmana

Renfe ha passat a oferir més de 21.500 places setmanals al corredor Astúries-Madrid

Més de 100.000 viatgers han utilitzat els AVE S106 que connecten Galícia i Astúries amb Madrid, i que presten, a més, serveis als corredors Madrid-Saragossa-Barcelona-Figueres, Comunitat Valenciana i Múrcia durant la primera setmana de circulació d'aquests nous trens, segons ha informat Renfe en un comunicat.

Així, des de la posada en marxa de les primeres unitats d'aquest model el 21 de maig passat, s'ha registrat una ocupació del 92% i s'han programat 176 serveis.

"Aquests trens han permès retallar temps de viatge i oferir més de 500 places per tren, més confort i millors prestacions", explica la companyia de transport ferroviari. En la mateixa línia, Renfe ressalta que la posada en circulació dels nous trens S106 a Galícia ha generat "expectació" per l'arribada del servei AVE a Vigo, Pontevedra, Santiago de Compostel·la, la Corunya i Vilagarcía de Arousa.

Després de la incorporació del nou material, Renfe ofereix més de 39.000 places setmanals al corredor Galícia-Madrid, fet que suposa un increment del 20,3%.

Més de 21.000 places setmanals al Corredor Astúries-Madrid

Per la seva banda, el servei AVE S106 iniciat a Astúries connecta Gijón amb Madrid en 3 hores i 38 minuts (amb una reducció de trajecte de 10 minuts), i Oviedo amb l'estació de Madrid-Chamartín Clara Campoamor en 3 hores i 6 minuts ( amb una reducció de 12 minuts de viatge).

D'aquesta manera, Renfe ha passat a oferir més de 21.500 places setmanals al corredor Astúries-Madrid, que es tradueix en un increment del 33,5% de les places. A més, el 21 de maig passat, Renfe va posar també en circulació el tren d'alta velocitat amb més capacitat dels que presten servei a Espanya.

Es tracta dels nous Avlo S106, que circulen al corredor Madrid-Saragossa-Barcelona-Figueres, Comunitat Valenciana i Múrcia, tenen 581 seients i suposen un augment de places als serveis ferroviaris de baix cost de Renfe.

En el cas concret del trajecte Madrid-Zaragossa-Barcelona-Figueres, la companyia substitueix en aquest corredor trens de la sèrie 112 pels S106 de més capacitat, amb un total de 581 places, cosa que els converteix en els trens d'alta velocitat amb més capacitat dels que circulen per Espanya i que han estat destinats als serveis Avlo, la marca de baix cost de Renfe.

"L'alta capacitat del nou material suposarà un augment de places i freqüències dels serveis de baix cost de Renfe entre Madrid, Saragossa i Barcelona, un increment global del 17% de les places per a tot el corredor", assenyala l'empresa ferroviària .

Pel que fa a la posada en marxa dels trens Avlo S106 a la Comunitat Valenciana, s'incrementa en més de 10.000 places els serveis Avlo que uneixen València i Alacant amb Madrid i amb un AVE que connecta Castelló i València amb Gijón. Així, els Avlo que connecten la Comunitat Valenciana amb Madrid ofereixen 35.000 places setmanals.