Un tractor en una marxa recent

Unió de Pagesos lidera la protesta del sector primari a Madrid contra el Govern

Aquest 21 de febrer està prevista una manifestació de professionals de tot Espanya davant del Ministeri d'Agricultura

Unió de Pagesos és una de les associacions d'agricultors que participa aquest dimecres 21 de febrer a la marxa cap a Madrid. UdP estarà a la manifestació davant del Ministeri d'Agricultura portant uns 500 professionals del sector primari.

S'estima que més de 1.000 pagesos estaran durant el dia d'avui a la capital espanyola. Els agricultors, segons ha explicat la delegació del Govern a Madrid, haurien d'arribar al seu destí cap a les 2 del migdia.

"L'objectiu és fer arribar a la ciutadania la informació sobre les afeccions que es poden registrar durant tota la jornada de mobilitzacions, garantint la convivència entre el dret de reunió amb el de seguretat viària i ciutadana", ha explicat la Delegació en un comunicat.

Reconeixent els desafiaments logístics de portar tractors fins a Madrid a causa de la distància i el temps, UdP coordina altres formes de transport, principalment mitjançant vehicles privats.

Dilluns passat 19, el sindicat va afirmar la seva intenció d'anar a Madrid per demandar "accions ràpides i mesures decisives". De la mateixa manera, els representants agraris han subratllat la seva expectativa d'obtenir respostes a les demandes.

Unió d'Unions, l'organització que aglutina les protestes, assegura que motiu d'aquesta concentració és que, de les 18 mesures que va anunciar el ministre d'Agricultura, Luis Planas, la setmana passada, "cap no permetrà que s'arregli cap dels problemes del sector".

El coordinador estatal de l'organització, Luis Cortés, denuncia que aquestes mesures no reflecteixen un canvi real a la política del Ministeri, ni del Govern, "que és el que el camp està reclamant" i assegura que aborda els problemes "d'una manera superficial ".