El pantà de Santa Fe del Montseny

Més bones notícies: els embassaments de les conques internes, al 22,21% de capacitat

Les dades del 3 de maig de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) reflecteixen una nova pujada

Els dies de primavera continuen passant i els embassaments de les conques internes de Catalunya emplenant (o millor dit, recuperant) volum d'aigua. Així ho reflecteixen les dades que, com és habitual, actualitza l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) al punt del migdia i que aquest divendres 3 de maig reflecteixen una nova pujada.

I de les bones; si el dijous 2 la capacitat era del 21,27%, el darrer dia feiner d'aquesta setmana mostra que l'estat actual és del 22,21%; dit altrament, l'augment ha estat de gairebé un 1% les últimes 24 hores.

Les dades del 3 de maig
Les dades del 3 de maig | Agència Catalana de l'Aigua

Això és degut, en bona part, al fet que les precipitacions i les nevades no únicament han descarregat a ciutats, sinó que ho han les capçaleres dels rius, que és un lloc estratègic a nivell hídric.

Amb aquestes bones notícies, doncs, hem de seguir pendents de més pluges, si bé les previsions diuen que, els propers dies, les precipitacions seran molt més localitzades i no tan generalitzades com fins ara.

Sigui com sigui, poc abans de Setmana Santa, la capacitat d'aquests mateixos embassaments era al voltant del 14%... i en poc més d'un mes ha remuntat 8 punts percentuals.

Amb els mesos de més calor de l'any (i previsiblement també els de menys pluja) a tocar no és un escenari definitiu, però sí molt més tranquil·litzador que el que ens trobem a l'inici de la primavera d'aquest mateix any.

Capacitat dels embassaments

A les conques internes de Catalunya, els embassaments tenen una capacitat total de prop de 700 hectòmetres cúbics, cosa que equival a uns 700 mil milions de litres d'aigua.

Aquesta quantitat s'expressa comunament en hectòmetres cúbics (hm3) on cada hm3 és igual a mil milions de litres d'aigua (1.000.000.000 de litres).

En condicions normals de disponibilitat d‟aigua, aproximadament 7.500.000 persones consumeixen al voltant d‟1 hectòmetre cúbic (hm3) d‟aigua al dia.

Això ens dóna una idea de la demanda diària d‟aigua per part de la població en aquesta regió. Per tant, és primordial que els nivells dels embassaments continuïn augmentant de cara a l'estiu, ja que l'augment de turisme també provocarà un augment en la demanda.