El Monestir de Pedralbes amb un llaç negre

Mor als 90 anys Montserrat Casas, abadessa del Monestir de Pedralbes

Casas va néixer el 28 de juny de 1933 a Alella (Barcelona) i va ingressar al monestir el 1955

L'abadessa del Monestir de Pedralbes de Barcelona, Montserrat Casas, ha mort aquest dijous als 90 anys, ha publicat 'Catalunya Cristiana' i ha confirmat Europa Press.

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha lamentat la mort de la religiosa i ha transmès el condol a la família i amics, "especialment a les germanes del Monestir, a les quals tant va voler i va protegir", en un missatge a X recollit per Europa Press.

Casas va néixer el 28 de juny de 1933 a Alella (Barcelona) i va ingressar al monestir el 1955 i era abadessa des de l'octubre del 2013. Va ser una destacada figura eclesiàstica i líder espiritual. La seva vida s'ha caracteritzat per una dedicació profunda a la fe i un compromís infrangible amb la comunitat monàstica que lidera.

Casas es va endinsar al món monàstic des d'una edat primerenca, dedicant la seva vida al servei de Déu i la comunitat religiosa. La seva formació i ascens dins de l'ordre van ser marcats per la seva diligència, saviesa i devoció. Aviat es va destacar com una líder natural, capaç de guiar les seves germanes monges amb saviesa i compassió.

L'any 2013, Montserrat Casas va ser escollida com a abadessa del Monestir de Pedralbes, una posició de gran responsabilitat dins la comunitat religiosa. Com a abadessa, ha tingut un paper crucial en la direcció espiritual i administrativa del monestir, assegurant que es mantinguin els valors i les tradicions que el caracteritzen.

Sota el seu lideratge, el Monestir de Pedralbes ha continuat sent un centre de vida espiritual i un refugi per a aquelles persones que busquen pau i orientació en un món cada cop més agitat. Casas ha treballat incansablement per preservar la rica història i patrimoni del monestir, alhora que n'ha adaptat les pràctiques per respondre a les necessitats canviants de la societat moderna.

Fora del seu paper com a abadessa, Montserrat Casas és coneguda per la seva humilitat i el seu compromís amb el servei als altres. La seva vida i obra serveixen com a inspiració per a molts, tant dins com fora de la comunitat religiosa, demostrant el poder transformador de la fe i el servei desinteressat.