Carola Miró i Quim Torra

Mor Carola Miró, la dona de Quim Torra

Ha mort després de gairebé una dècada lluitant contra el càncer

La dona de l'expresident de la Generalitat Quim Torra, Carola Miró, ha mort aquest dissabte als 58 anys a Girona després de lluitar durant gairebé una dècada contra el càncer.

Diferents líders de Junts han expressat aquest diumenge el seu condol a Torra; entre ells el també expresident català i candidat a les properes eleccions, Carles Puigdemont.

Miró va néixer a Barcelona el 1965. Tot i que la seva presència a l'esfera pública va ser discreta, ocasionalment acompanyava Torra en esdeveniments oficials.

La seva història d'amor es remunta a la universitat, encara que van compartir la infància al mateix veïnat de Sant Gervasi a Barcelona. Fins i tot van viure junts a Suïssa durant un temps, quan ell treballava en una signatura d'assegurances.

Miró també es va destacar com a educadora a l'Escola Thau de la capital catalana. El compromís amb l'educació va ser evident, fins i tot quan enfrontava desafiaments personals.

El 2010, es va unir simbòlicament a les llistes de Reagrupament, ocupant posicions de baix perfil. Tot i això, la seva carrera es va veure truncada el 2015 quan el diagnòstic del càncer la va obligar a prendre un recés.

Condols de polítics catalans

El president de la Generalitat i candidat d´ERC a la reelecció, Pere Aragonès, ha lamentat aquest diumenge la mort de Carola Miró, dona del seu antecessor Quim Torra.

"El meu condol al president Quim Torra per la mort de la seva dona Carola Miró. Una forta abraçada a tota la família en aquests moments difícils. Descansi en pau", ha expressat en un missatge a 'X' recollit per Catalunya Press .

Per part seva, el candidat de Junts+ a les eleccions catalanes, Carles Puigdemont, ha lamentat la mort de Carola Miró, dona de l'expresident català Quim Torra, per la qual cosa ha dit que està commogut i trist.

"Commogut i trist per la mort de Carola Miro; més que mai, al costat del president Quim Torra i la seva família en aquestes hores tristos. Descansi en pau", ha escrit el seu antecessor en un apunt a 'X' recollit per Catalunya Press .

El secretari general de Junts, Jordi Turull, també ha volgut mostrar el seu condol per 'X': “Commogut per la mort de Carola Miró. Una persona propera, ferma i molt compromesa amb les persones i el país. Tot el nostre suport i el nostre condol el seu marit, Quim Torra, a tots els familiars i amics.