Montilla lliura a Codina la Creu de Sant Jordi el 2008 - GENERALITAT DE CATALUNYA

Mor Francesc Codina, primer president del CAC, exsenador i exedil de L'Hospitalet

Va ser un dels pioners del restabliment del Parlament a l'inici de la democràcia el 1980, i la Generalitat li va concedir la Creu de Sant Jordi el 2008, quan estava presidida per José Montilla

El polític Francesc Codina, primer president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), ha mort, segons han informat aquest diumenge el CAC i l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona).

Francesc Codina i Castillo (l'Hospitalet de Llobregat, 1944) va ser regidor de la seva ciutat natal (1983-1992), membre del Consell Assessor de RTVE a Catalunya (1986-1993), diputat de CiU al Parlament (1984-2000) i senador (1992-1995).

Va ser membre del CAC des que el va fundar (1997) i tres anys després es va convertir en el primer president de l'òrgan regulador de l'audiovisual català.

Va començar sent funcionari de la Diputació de Barcelona (on va obtenir l'excedència), director de serveis generals del Parlament (1980-1982) i director general de serveis socials de la Generalitat (1982-1984).

Creu de Sant Jordi 2008

Va ser un dels pioners del restabliment del Parlament a l'inici de la democràcia el 1980, i la Generalitat li va concedir la Creu de Sant Jordi el 2008, quan estava presidida per José Montilla.

L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, l'ha elogiat aquest dilluns en un missatge de 'X' recollit per Europa Press: "Un home fidel amb les idees que sempre recordarem pel seu compromís i dedicació en tots els àmbits".

L'actual president del CAC, Xevi Xirgo, ha dit en un altre missatge de 'X' que va compartir amb ell reflexions sobre el món audiovisual, l'administració i la política, i ha afegit: “Agraït pel tracte rebut, també en nom dels qui van compartir hores, treball i objectius" al CAC.

I el secretari general de Junts, Jordi Turull, també li ha recordat a 'X': “Una trista notícia. Compartim molts moments amb Francesc Codina”.