Michael Culver a Star Wars

Mor Michael Culver als 85 anys, el Capità Needa a 'Star Wars'

A 'Star Wars', Culver va compartir pantalla amb Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher o Billy Dee Williams

L'actor Michael Culver, conegut pel seu paper del Capità Needa a 'Star Wars, ha mort als 85 anys després d'una llarga malaltia, segons informa el mitjà britànic 'The Sun'.

"Estem molt tristos de confirmar la mort del nostre amic i client Michael Culver. Una carrera que abasta més de 50 anys amb papers notables a Sherlock Holmes, Secret Army i, per descomptat, una de les més memorables escenes de mort de la franquícia Star Wars", ha assenyalat l'agent, segons el mitjà esmentat.

L'agent assenyala que ha estat un "honor" haver representat Michael durant l'última dècada i "haver-lo portat a alguns dels millors esdeveniments de Star Wars al Regne Unit i Europa". "Michael va abandonar en gran mesura l'actuació a principis de la dècada del 2000 per concentrar els esforços en el seu activisme polític", ha destacat l'agent, d'acord amb el medi britànic.

A 'Star Wars', Culver va compartir pantalla amb Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher o Billy Dee Williams. Nascut el 1938 a Londres, la seva carrera cinematogràfica va abastar altres grans títols, com ara "Passatge a l'Índia" (1984) o "Breakaway" (1980). Així mateix, va participar a "El retorn de Sherlock Holmes", sèrie emesa entre 1986 i 1988.