Homenatge a l'activista trans Sílvia Reyes.

El moviment LGTBI de Barcelona homenatja la difunta activista trans Sílvia Reyes

Es va trobar morta a casa seva el 22 de maig passat, als 75 anys

El moviment LGTBI de Barcelona ha homenatjat aquest dissabte la històrica activista trans Sílvia Reyes, que es va trobar morta a casa seva el 22 de maig passat, als 75 anys, segons ha explicat en un comunicat la Fundació Enllaç.

L'acte d'homenatge ha començat cap a les 11.00 hores a la cruïlla entre els carrers d'Enric Granados i del Consell de Cent de la capital catalana, amb el suport de nombroses organitzacions vinculades al moviment LGTBI.

Reyes va néixer a Las Palmas de Gran Canària, però feia més de 50 anys que vivia a Barcelona i havia estat represaliada del franquisme a partir de la Llei de Perillositat i Rehabilitació Social, per la qual cosa va estar empresonada a la presó barcelonina de la Model.

Va ser una de les persones que va encapçalar la primera manifestació pels drets LGTBI del 26 de juny del 1977 a Barcelona, que també va ser la primera d'Espanya, una protesta que va transcórrer per la Rambla abans de ser reprimida per la policia.

L'activista ha estat una difusora de la memòria històrica de la repressió patida pel col·lectiu LGTBI i també de la lluita del moviment pels drets i les llibertats, amb experiències que podia explicar en primera persona.

Algunes de les entitats que han secundat l'homenatge d'aquest dissabte són Fundació Enllaç, Encara en Acció, Observatori contra l'LGTBIfòbia, Diverços, Federació Plataforma Trans, Associació de Transsexuals, Intersexuals i Transgèneres de Catalunya, Plataforma d'Entitats LGTBI de Catalunya, Grup d'Amics Gais, ACATHI, Associació 17 de maig, FAGC, Xarxa de Comerç Divers de Barcelona, Famílies LGTBI i Casal Lambda.

També han convocat Cambra LGTBIQ+, DateCompte Barcelona, Rainbows Singers, Barcelona Gays Men Chorus Panteres Grogues, Entenem Santa Coloma LGTBIQ+, L'Horgull. Stop, Gais Positius, BCN Checkpoint, Infogai, Helpium TV i Urbanloop.