Imatge del pantà de Sau amb una gota d'aigua i una fletxa pujant

Les pluges a Catalunya omplen els embassaments: els del Ter-Llobregat superen el 34%

Les conques internes catalanes freguen el 33% de la capacitat

Els embassaments del sistema Ter-Llobregat, que abasteixen Barcelona i la seva àrea metropolitana i Girona i el seu entorn, han tornat a augmentar la seva capacitat i es troben al 34,26%, quan la setmana passada estaven al 32,8%.

Es tracta del darrer informe de l'estat dels embassaments de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), consultat per Catalunya Press, que mostra que els embassaments del Ter-Llobregat tenen actualment 209,71 hectòmetres cúbics d'aigua.

Aquest augment és degut a les pluges registrades el darrer mes, que han fet que els embassaments del Ter-Llobregat superin la capacitat que tenien l'any passat per aquestes mateixes dates, quan estaven al 28% i 171,36 hectòmetres cúbics.

Estat de les conques internes i la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre

D'altra banda, els embassaments de les conques internes catalanes també continuen augmentant i es troben al 32,62% de la seva capacitat, quan dimarts passat estaven al 31,3%.

L'embassament de Darnius Boadella està al 22,66% de la capacitat; el de Sau està al 30,52%; Susqueda al 33,15%; La Baells és al 47,55%; La Llosa del Cavall, al 27,03%; Sant Ponç, al 34,45%; Foix, al 68,10%; Siurana, al 2,22%, i Riudecanyes, al 2,44%.

L'estat dels embassaments de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), amb una capacitat superior als cinc hectòmetres cúbics, se situa al 61,96%, mentre que l'any passat estava al 37,21%.

Les pluges continuaran omplint els embassaments

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha activat l'alerta INUNCAT per previsió de fortes pluges dimarts i dimecres.

Segons han explicat en una publicació a X recollida per Catalunya Press, les pluges començaran aquesta tarda i durant dimecres és probable que se superi el llindar de precipitacions de 20mm/30 minuts a gran part de Catalunya.

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha explicat que durant la matinada de dimecres podran caure xàfecs locals però intensos al Camp de Tarragona. Durant la segona meitat del dia seran extensos i localment forts a l'interior de la meitat est.