Algunes de les aplicacions de Meta

Els passos a seguir perquè Instagram no utilitzi els teus posts per entrenar la IA

La decisió de l'empresa de Mark Zuckerberg, que també afectarà Facebook, ha portat cua

Meta ha implementat un formulari d'objecció que permet als usuaris oposar-se que Instagram i Facebook facin ús de la informació que han compartit a dues plataformes per entrenar la seva Intel·ligència Artificial (IA).

La companyia té previst actualitzar la seva Política de privadesa, en què explicarà com utilitza la informació per desenvolupar la seva tecnologia d'IA generativa i que s'habilitarà per defecte per a tots els usuaris que continuïn utilitzant els seus serveis a partir del proper 26 de juny.

Amb el desplegament d'aquesta nova normativa, Meta ha disposat un formulari a Instagram i Facebook que permet als usuaris oposar-se a utilitzar la seva informació personal per entrenar, desenvolupar i millorar la seva IA.

Aquest formulari neix d'un canvi en la política de privadesa a les plataformes, en vigor des del 3 de novembre de 2023. A la normativa del proper mes s'especifica com es recull informació relacionada amb l'activitat a les plataformes, amics i seguidors dels usuaris, dades sobre les aplicacions, navegadors i dispositius utilitzats o aquells que procedeixin de proveïdors i tercers.

Així mateix, la firma manté que amb aquesta actualització de la seva política de privadesa, no compartirà el contingut dels missatges privats enviats a altres usuaris, amics i familiars per entrenar les seves eines de IA, com l'assistent Meta AI.

Com demanar que no es facin servir les seves publicacions per entrenar la IA?

El procediment per sol·licitar a Instagram que Meta no utilitzi les teves publicacions per entrenar la IA és senzill. Estant al perfil propi d'Instagram, cal fer clic al menú de la part superior a la dreta, assenyalat amb tres ratlles.

A la part inferior del desplegable, cal seleccionar "Informació" i, seguidament, "Política de Privadesa". S'obrirà una pàgina on explica els canvis que s'intorduiran a partir del 26 de juny, i apareix en blau un hipervincle en què es dóna el "dret a oposar".

Un cop a dins, tan sols hauràs d'escriure el teu correu, seleccionar el teu país i, al camp de "Explica'ns com t'afecta el tractament d'aquestes dades", has d'escriure el missatge següent:

"Em nego explícitament que la meva imatge sigui tractada, processada o utilitzada per entrenar la intel·ligència artificial, segons el Reglament Europeu de Protecció de Dades".

Un cop us haguem donat a enviar, us demanaran un codi que hauran enviat immediatament al vostre correu, i quan completeu aquest últim pas, ja haureu posat en marxa la negació perquè no agafin les vostres publicacions.