Una rosa i un llibre en un fotomuntatge amb una bandera de Catalunya

Polèmic cartell de Sant Jordi a Barcelona: 'Volen diluir la catalanitat'

La bandera catalana ha desaparegut del cartell de Sant Jordi a Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona ha presentat el cartell de Sant Jordi 2024 i ha desfermat el caos a les xarxes socials. El consistori dirigit per Jaume Collboni ha eliminat la bandera catalana del cartell de la festivifad, fet que ha estat percebut com "un intent de diluir la catalanitat", segons ha denunciat l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a través de les xarxes socials.

"El dia de Sant Jordi és una festivitat nacional, però el PSC ha decidit no posar cap bandera al cartell, amb l'objectiu de diluir a poc a poc la catalanitat", ha sentenciat l'ANC en una piulada recollida per CatalunyaPress.

"No volen brou? Doncs dues tasses! Omplim aquest Sant Jordi de banderes i estelades! ¡Que es preparin!", ha sentenciat l'associació.

També s'ha pronunciat l'escriptor Enric Gomà, assegurant a la xarxa social X - abans coneguda com a Twitter- que "un Sant Jordi sense banderes és el Dia del Llibre de Ciudad Real".

El periodista Sergi Maraña ha lamentat que "ja no és que els molesti l'estelada, és que també els molesta la bandera".

La Joventut Nacionalista de Catalunya ha acusat el PSC de Jaume Collboni de ser "una delegació del PSOE de Madrid" que "vol esborrar el caràcter nacional del dia de Sant Jordi".

Finalment, el regidor de Junts Jordi Martí ha demanat “més senyeres que mai” per a aquesta Diada.