Un home es protegeix de la pluja

Previsió del temps a Catalunya: 10 de juny, continuen les fortes pluges

A partir del final del matí la nuvolositat augmentarà i el cel quedarà entre molt ennuvolat i cobert en general

La jornada d'aquest dilluns 10 de juny continuarà amb les precipitacions abundants a tot el territori català i deixaran la gent amb pocs raigs de sol de què gaudir.

Durant el matí, el cel estarà entre molt ennuvolat i cobert fins al migdia a la meitat est i la resta de la Catalunya central i el prelitoral central; al terç nord estarà mig ennuvolat ia la resta de Catalunya passarà de serè a entre poc i mig ennuvolat. A partir del final del matí la nuvolositat augmentarà i el cel quedarà entre molt ennuvolat i cobert en general, sobretot a l'interior de la meitat est ia la resta del Pirineu i Prepirineu, mentre que a Ponent i al terç sud hi haurà clars transitoris. Independentment, al vessant nord del Pirineu estarà cobert o molt ennuvolat tot el dia.

La temperatura màxima baixarà moderadament.

Precipitacions

Fins a mig matí s'esperen xàfecs febles i dispersos a la meitat est del país, i altres punts de la Catalunya Central, del litoral central i del prelitoral, sobretot central. A partir de mig matí, i sobretot durant la tarda, s'esperen a l'interior de la meitat est ia la resta del Pirineu, Prepirineu, així com de forma més aïllada al litoral i prelitoral central ia l'interior del Camp de Tarragona.

A partir de la nit tendiran a minvar, però seran probables a punts el terç sud. La precipitació serà entre feble i moderada, puntualment forta a la zona avisada, i localment anirà acompanyada de tempesta i calamarsa o pedra. La quantitat de precipitació acumulada serà entre escassa i poc abundant o localment abundant.

Vent i visibilitat

La visibilitat serà entre bona i regular, o puntualment dolenta a cotes elevades del terç nord i del quadrant nord-est, així com en moments de xàfec.

Bufarà vent de component nord i est al litoral en general i s'imposarà el component est i sud a l'interior, encara que hi haurà nombroses estones de vent fluix i de direcció variable. Bufarà entre fluix i moderat amb cops forts al litoral. Tot i això, a l'Empordà bufarà tramuntana fins al migdia, amb cops forts fins a mig matí, ia Ponent i al terç sud bufarà de component oest fluix o moderat fins a primeres hores de la tarda, amb cops forts de mestral a les Terres de l'Ebre fins a mig matí.

Avanç de dimarts 11 de juny

Per aquest dimarts, el cel continuarà molt ennuvolat de forma generalitzada, i les pluges torrencials a la zona nord arribaran de cara a la tarda.