Persones passejant pel Portal de l'Àngel de Barcelona

Previsió del temps a Catalunya: 11 de juny, un dia més de pluges

Al llarg del matí s'esperen xàfecs extensos

La jornada d'aquest dimarts 11 de juny continuarà amb les precipitacions abundants a tot el territori català. El cel estarà entre molt ennuvolat i cobert. Tot i això, a partir del migdia van créixer nuvolades en zones de muntanya, mentre que, en paral·lel, a Ponent i el terç sud hi haurà alguns transitoris clars.

Al llarg del matí s'esperen xàfecs extensos. A partir del migdia es restringiran a la meitat nord i est de Catalunya, i al final del dia al nord de la depressió Central ia punts de la costa central i del Camp de Tarragona. La precipitació serà entre feble i moderada i no es descarta que vagi acompanyada localment d'alguna tempesta. S'hi acumularan quantitats entre escasses i poc abundants, o localment abundants. La cota de neu rondarà els 2.800 metres.

Vent i visibilitat

Al nord de l'Empordà bufarà tramuntana entre fluixa i moderada fins al migdia, amb cops forts fins a mig matí sobretot al sector litoral; al migdia girarà transitòriament a component sud i aquest fluix, per imposar-se a partir de mitja tarda el component oest fluix.

A la resta de Catalunya bufarà entre fluix i moderat de component sud i oest, amb cops forts de mestral a les Terres de l'Ebre fins a mig matí, si bé hi haurà intervals de vent fluix i de direcció variable fins a mig matí ia la nit a l'interior del terç nord.

La visibilitat serà entre bona i regular, o puntualment dolenta a cotes elevades del terç nord i interior del quadrant nord-est i en moments de xàfec.

Avanç de dimecres 12 de juny

Fins a primera hora del matí el cel estarà entre mig i molt ennuvolat a la meitat est i nord i en punts del sector central del litoral i prelitoral, i clar o poc ennuvolat a la resta. A partir de llavors, a la meitat est i al Pirineu i Prepirineu quedarà entre molt ennuvolat i cobert, mentre que a la resta la nuvolositat serà variable. A més, a partir de mig matí creixeran nuvolades a la meitat nord i est del país.

De matinada s'esperen ruixats en punts del sector central del litoral i prelitoral i ruixats entre febles i moderats a la resta de la meitat nord i est. A partir del matí s'esperen a la meitat est i nord de Catalunya i al final del dia també arribaran al Camp de Tarragona ia la resta del litoral i prelitoral central.

Seran d'intensitat entre feble i moderada, encara que localment seran fortes. S'hi acumularan quantitats entre poc abundants i abundants. Aniran sovint acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra. La cota de neu rondarà els 2.400 metres, si bé en moments de precipitació intensa podrà baixar fins a 2.000 metres.