Un jove es protegeix de la pluja

Previsió del temps a Catalunya: 15 de maig, un dimecres marcat per la pluja

Plourà en qualsevol punt, encara que els ruixats seran més extensos i continuats al litoral i prelitoral

Nou dia, però segueixen les pluges. El cel ha clarejat cobert a tot el territori de Catalunya ia més a bona part del país estan descarregant precipitacions, que varien en intensitat.

Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), aquest dimecres 15 de maig, igual que va passar dimarts 14 passat, plourà en qualsevol punt, encara que els xàfecs seran més extensos i continuats al litoral i prelitoral.

A partir del migdia s'esperen al quadrant nord-est ia la resta del Pirineu, Prepirineu, prelitoral, encara que de forma més aïllada també podran arribar a la Catalunya Central i al litoral.

Seran d'intensitat entre feble i moderada en general, si bé és possible que siguin d'intensitat forta al matí en trams del litoral central i al sud ia la tarda a l'interior del nord-est. Aniran localment de tempesta i calamarsa, sobretot a la tarda.

Acumularan quantitats de precipitació entre escasses i poc abundants, localment abundants en punts del litoral i nord-est.

La cota de neu rondarà entre els 2.000 i els 2.200 metres, tot i que al Pirineu occidental oscil·larà entre els 1.800 i 2.000 metres.

Pel que fa a la temperatura, la màxima baixarà entre lleugerament i moderadament a Ponent i al litoral i prelitoral sud, mentre que a la resta serà similar o lleugerament més alta.

Vent i visibilitat

El vent serà fluix i variable fins a mig matí, si bé predominarà el terral al litoral, el component oest al terç oest fins a primeres hores del matí, amb mestral a les Terres de l'Ebre, i el component nord de l'Empordà, on hi haurà tramuntana entre fluixa i moderada.

A partir de llavors s'imposarà progressivament el vent de component sud i est al litoral ia la resta de la meitat est i de component sud a la resta de l'interior, fluix en general.

Avanç del dijous 16

De cara al quart dia de la setmana no canviarà la tònica de cel ennuvolat i pluja... excepte a l'Empordà, on s'obriran els primers clars significatius des del matí.

A partir del migdia, aquests cels clars tindran continuïtat i es veuran a la resta del territori.