Un home Nadó aigua

Previsió del temps a Catalunya: 21 de maig, dia inestable amb pluja a la tarda

L'estació primaveral segueix canviant en una mateixa jornada

La primavera continua portant el costat més imprevisible, amb canvis constants en qüestió d'hores. I Catalunya torna a viure, aquest dimarts 21 de maig, una jornada marcada per aquesta imprevisibilitat: el cel mostrarà una cara assolellada les primeres hores del dia, però això canviarà amb el pas de les hores.

Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), a partir de mig matí s'iniciaran xàfecs a punts de l'interior del quadrant nord-est, Pirineu, Prepirineu i la resta del prelitoral que amb el pas de les hores també podran afectar àrees properes.

Independentment, també és probable arribar a les comarques del terç oest d'alguns ruixats procedents d'Aragó, sobretot a les Terres de l'Ebre, a partir de mitja tarda.

La precipitació serà d'intensitat entre feble i moderada i anirà acompanyada de tempesta i localment de calamarsa o pedra, si bé és possible que durant la tarda ia l'extrem nord-est sigui d'intensitat forta.

La temperatura mínima màxima serà similar o localment pujarà de forma lleugera, generalment, excepte en punts del quadrant nord-est on quedarà similar o lleugerament més baixa.

Vent i visibilitat

Igualment, a l'inici i el final del dia el vent serà fluix i de direcció variable. La resta del dia bufarà el vent de component oest entre fluix i moderat a meitat oest, amb lleu a la Costa Daurada a partir del migdia.

A la resta bufarà el component sud fluix amb cops moderat, no obstant, en punts del quadrant nord-est el vent es mantindrà fluix i de direcció variable tota la jornada.

D'altra banda, bufarà tramuntana entre feble i moderat fins a mig matí a l'Empordà, sobretot al nord del cap de Creus.

La visibilitat serà bona en general, encara que en moments de xàfec serà puntualment regular. A banda, fins a primera hora del matí, hi haurà bancs de boira i boirina a punts de l'interior del terç nord del país.

Avanç de dimecres 22

La previsió del tercer dia de la setmana serà força semblant al d'aquest dimarts, si bé la quantitat de pluja serà més dispersa.

La temperatura mínima serà similar o lleugerament més gran. La temperatura màxima serà lleugerament menor a la meitat est i la resta del sector central del litoral i prelitoral, mentre que a la resta del país serà similar.