Aquest 22 de maig arriba amb sol, núvols i pluja

Previsió del temps a Catalunya: 22 de maig, dia de contrastos amb sol i pluges

Les precipitacions més considerables es registraran a la demarcació de Girona i parts del Pirineu

Dimecres 22 de maig, dia de contrastos. Les pluges i tempestes continuaran aquest dimecres a diverses zones de Catalunya, encara que en altres punts del territori també es podrà comprovar com la temperatura puja, senyal que ens encaminem cap a l'estiu.

Si observem els mapes del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), fins al final del matí s'esperen alguns xàfecs dispersos al litoral i prelitoral central i són probables en altres punts del quadrant nord-est.

A partir del final del matí s'esperen ruixats i tempestes en punts del quadrant nord-est i del Pirineu, així com de forma més aïllada al Prepirineu i la serralada prelitoral, sobretot massís del Port.

A banda, durant la tarda és possible l'arribada d'alguns xàfecs febles a altres punts del terç oest.

Durant el matí, el cel estarà molt ennuvolat, o puntualment cobert, a la meitat est i la resta del sector central del litoral i prelitoral, encara que s'obriran algunes clarianes, mentre que a la resta predominarà l'ambient assolellat fins al migdia.

Vent i visibilitat

S'imposarà el vent entre fluix i moderat de component sud i est a la meitat est ia la resta del litoral, i de component oest fluix amb cops moderats a la resta. Tot i això, al final del dia serà fluix i de direcció variable.

A banda, bufarà la tramuntana a la Costa Brava fins al final del matí, amb algun cop fort al nord del cap de Creus.

La visibilitat entre bona i excel·lent a la meitat oest i entre bona i regular a la resta, si bé quedarà regular o localment dolenta en moment de xàfec. A banda, a primera hora del matí hi pot haver algun banc de boira o boirina a fondalades de la meitat est i del terç nord.

Avanç del dijous 23

De cara al dijous 23, de matinada i fins a primera hora del matí estarà molt ennuvolat i cobert a la meitat nord i entre mig i molt ennuvolat a la resta.

Al final de la matinada i durant el matí la nuvolositat minvarà ràpidament i quedarà serè o poc ennuvolat en general, llevat del nord-est i de trams del litoral i prelitoral.

També plourà, ja que de matinada i fins a primeres hores del matí s'esperen ruixats dispersos a la meitat nord i són probables a la resta del país. A partir de mig matí s'esperen ruixats i xàfecs a l'interior del quadrant nord-est, i posteriorment a la resta del Pirineu i altres punts de la serralada prelitoral i prepirinenca de forma més aïllada.