El temps continua mostrant les dues cares

Previsió del temps a Catalunya: 23 de maig, dia assolellat amb algunes precipitacions

Les pluges podrien ser localment fortes en punts com Olot, especialment durant la tarda

Aquest dijous 23 de maig es desperta com un dia assolellat o amb bonança a bona part de Catalunya... tot i que en alguns punts la pluja ha aparegut de matinada i s'espera que les precipitacions tornin a fer acte de presència al llarg del dia.

Si mirem la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), la temperatura màxima serà similar o pujarà de forma lleugera, i tindrem el cel clar o poc ennuvolat en general durant el matí, excepte al nord-est i en trams del litoral i prelitoral central on hi haurà intervals de núvols sobretot a primera hora del dia.

A partir de mig matí, però, creixeran nuvolades en punts de muntanya, sobretot del terç nord i de la serralada prelitoral, que deixaran el cel entre mig i molt ennuvolat en aquests llocs, amb intervals de cobert, i que al llarg de la tarda afectaran altres llocs de l'interior i el quadrant nord-est. També a la tarda arribaran nuvolades per l'oest.

També a partir de mig matí s'esperen ruixats i xàfecs a l'interior del quadrant nord-est, i posteriorment a la resta del Pirineu, així com de forma més aïllada en altres punts del Prepirineu, serralada prelitoral i Catalunya Central.

Seran d'intensitat entre feble i moderada, aniran acompanyats de tempesta i, a la tarda, localment de calamarsa.

Vent i visibilitat

A mesura que avancin les hores del dia, s'imposarà el vent de component sud i oest entre fluix i moderat a l'interior de la meitat oest, i el component sud i est a la resta de Catalunya. Al final del dia, el vent quedarà fluix i de direcció variable.

La visibilitat entre bona i excel·lent a la meitat oest i entre bona i regular a la resta, si bé quedarà regular o localment dolenta en moment de xàfec.

Avanç del divendres 24

De cara a l'últim dia feiner de la penúltima setmana de maig, els ruixats es desplaçaran cap al nord-oest del territori, on s'aniran fent més intensos a mesura que avanci el dia.

Pel que fa a la temperatura, presentarà uns valors semblants als de la jornada d'aquest dijous 23.