Gent passejant per la Rambla a Sant Jordi

Previsió del temps a Catalunya: 24 de maig, l'últim dia d'inestabilitat?

La situació tèrmica canviarà a partir del cap de setmana que tenim a tocar

El cinquè dia de la penúltima setmana del mes de maig, aquest divendres 24 de maig, arriba amb la inestabilitat que ha marcat les darreres jornades... però podria ser el darrer en aquests termes.

I és que segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), la temperatura mínima i màxima serà semblant en general al registrat en jornades anteriors, amb sol i intervals de núvols en alguns punts i pluges, d'intensitat variable, en altres . A partir del final del matí, la nuvolositat minvarà.

Simultàniament, començaran a créixer nuvolades en punts de muntanya de tot el territori, sobretot del Pirineu, Prepirineu, serralada prelitoral i quadrant nord-est, i en aquests sectors el cel quedarà molt ennuvolat o cobert. A banda, a partir de la tarda també es formaran núvols baixos al litoral sud ia la nit arribaran intervals de núvols a altres punts del terç oest.

D'altra banda, fins a mig matí s'espera precipitació en forma de ruixats dispersos al terç nord del país, sobretot al Pirineu i Prepirineu occidental. A partir del final del matí començaran a descarregar xàfecs al Pirineu, Prepirineu i serralada Transversal, mentre que durant la tarda arribaran de manera més aïllada a punts del nord de la depressió Central, terç oest i el nord-est del país. Al final del dia tendiran a anar a menys.

Vent i visibilitat

Fins a primera hora del matí el vent serà fluix i de direcció variable en general, amb estones de terral al litoral i tramuntana entre fluixa i moderada al nord de l'Alt Empordà. A partir de llavors s'imposarà el vent de component sud i est entre fluix i moderat. Al final del dia, el vent quedarà fluix i de direcció variable.

La visibilitat serà bona en general, si bé quedarà regular o dolenta en moments de xàfec.

Avanç del cap de setmana

De cara a l'últim cap de setmana del mes de maig s'espera que la situació canviï i que els núvols densos passin a ser més fins al conjunt del territori.

De la mateixa manera, la quantitat de pluges que puguin caure seran molt menors, tant pel que fa a la quantitat com als llocs on descarregaran.