Després d'un cap de setmana amb sol, torna la pluja

Previsió del temps a Catalunya: 27 de maig, arriba un front que porta de nou la pluja

Les quantitats de precipitació que deixarà seran entre escasses i poc abundants

El cap de setmana dels dies 25 i 26 de maig va ser radiant... però aquest dilluns 27 ha despertat cobert a Catalunya. Cels tapats i fins i tot pluja en alguns punts del territori. A què es deu aquest nou canvi? Un front ha arribat a visitar-nos a l'inici de la darrera setmana del cinquè mes de l'any.

Si mirem la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), fins al migdia s'esperen ruixats inapreciables, febles i de curta durada, a qualsevol punt, que podran anar acompanyats de tempesta.

A partir de llavors hi haurà xàfecs al terç nord, que durant la tarda arribaran també a la Catalunya Central. Aniran acompanyats de tempesta i puntualment de calamarsa. Les quantitats de precipitació seran entre escasses i poc abundants, i localment abundants al Prepirineu i en punts de l'interior del nord-est.

Pel que fa a la temperatura, els valors màxims seran similars o lleugerament més alts al litoral, mentre que a la resta baixaran.

Vent i visibilitat

S'imposarà el vent entre fluix i moderat, de component est al litoral i prelitoral, oest a Ponent, i del sud a la resta. Independentment, a partir de mig matí entrarà a la tramuntana a la zona de l'Empordà, amb cops forts que se sentiran especialment a partir de les hores del migdia.

A la nit, el vent quedarà fluix i de direcció variable.

D'altra banda, la visibilitat serà bona en general, encara que serà regular en els moments de xàfec.

Avanç de dimarts 28

De cara al segon dia de la setmana, la situació tornarà a canviar; s'espera un cel clar o poc ennuvolat en general, amb el creixement de nuvolades en punts del Pirineu a la tarda. Independentment, al quadrant nord-est hi haurà intervals de núvols baixos de matinada que al llarg del matí es restringiran a punts de muntanya. Al final del dia es formaran intervals de núvols baixos a la meitat sud del litoral.

Pel que fa a la pluja, s'espera algun xàfec feble i escàs al Pirineu durant la tarda, sobretot al sector oriental. La cota de neu rondarà els 2.800 metres.