Un home Nadó aigua

Previsió del temps a Catalunya: 29 de maig, jornada càlida abans d'un canvi nou

El dia serà semblant al de dimarts passat amb alguna pluja escassa a la zona oriental del Pirineu

La jornada d'aquest dimecres 29 de maig serà la darrera amb la bonança que ha acompanyat Catalunya els darrers dies. De cara al dijous 30 es tornen a esperar canvis que portaran precipitacions i el descens de les temperatures.

Segons es pot consultar a la pàgina web del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), fins a mig matí predominarà el cel clar o poc ennuvolat per núvols alts.

A partir de llavors, augmentarà la nuvolositat de nord a sud i el cel quedarà mig o puntualment molt ennuvolat per bandes de núvols alts i mitjans. A més, al centre del dia creixeran algunes nuvolades al Pirineu i Prepirineu, sobretot al sector oriental i alguns núvols d'evolució al prelitoral.

Independentment, hi haurà alguns intervals de núvols baixos en punts del litoral sud i central fins a la meitat del matí i, de nou, al final del dia, quan seran més extensos i compactes.

De la mateixa manera que va passar dimarts 28 passat, l'única possibilitat de pluja al territori seran ruixats aïllats a la zona més oriental del Pirineu, que ni per extensió ni per capacitat deixaran una quantitat d'aigua massa considerable.

Vent i visibilitat

Fins a les primeres hores del matí i novament al final del dia el vent serà fluix i variable, amb predomini del terral en trams del litoral de matinada. A la resta de la jornada s'imposarà el vent entre fluix i moderat de component sud al litoral i de component entre sud i oest a l'interior.

La visibilitat serà bona en general al conjunt de Catalunya.

Avanç del dijous 30

El quart dia de la setmana arribarà amb petits canvis. Des de final del matí s'iniciaran ruixats al Pirineu que al llarg de la tarda afectaran molts punts del terç nord del territori, així com altres del quadrant nord-est. Al final del dia també seran possibles a altres sectors del litoral i prelitoral. Seran d'intensitat entre feble i moderada, ia partir de la tarda podran anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra.