Sol - Temperatura

Previsió del temps a Catalunya: 3 de juny, arrenca la jornada més irregular

Fins a mig matí predominarà el cel assolellat amb pocs núvols

La jornada d'aquest dilluns 3 de juny arrencarà amb un temps irregular del tot a Catalunya, ja que els matins mostrarà una cara assolellada mentre que a la tarda s'esperen fortes precipitacions en alguns punts del territori català.

Segons es pot consultar a la pàgina web del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), fins a mig matí predominarà el cel assolellat amb pocs núvols.

A partir de llavors, creixeran nuvolades en zones de muntanya al Pirineu, Prepirineu, interior del quadrant nord-est i altres punts de la serralada prelitoral i nord de la depressió Central que deixaran el cel mitjà o molt ennuvolat en aquests sectors. Posteriorment, es desplaçaran cap al sud-est i afectaran zones properes.

Independentment, hi haurà intervals de núvols baixos en trams del litoral i prelitoral sud i central i en punts del sud de la Catalunya Central, sobretot fins a les primeres hores del matí i al final del dia.

Precipitacions

A partir del migdia s'esperen alguns ruixats a punts de l'interior del quadrant nord-est i la resta del Pirineu i Prepirineu i no es descarten aïllats a la zona del Port.

En general, seran febles o localment moderats, sovint aniran acompanyats de tempesta i puntualment de calamarsa. La quantitat de precipitació acumulada serà escassa o localment poc abundant. Tot i això, a les zones avisades podran ser localment fortes i acumular quantitats abundants.

Vent i visibilitat

La visibilitat serà entre bona i excel·lent, en general. Pel que fa al vent, fins a primera hora del matí serà fluix i de direcció variable amb predomini del terral al litoral.

A partir de llavors, s'imposarà progressivament el vent de component sud, des del litoral cap a l'interior, fluix o moderat, més reforçat al litoral sud on hi haurà cops forts a la tarda. Tot i això, a Ponent bufarà de component oest fluix fins a la tarda.

Avanç de dimarts 4 de juny

Dimarts, el temps continuarà amb la irregularitat que mostrarà aquest dilluns, ja que durant el matí al centre i oest estarà assolellat, mentre que al nord predominaran els núvols.

Pel que fa a la tarda, la zona nord acumularà episodis forts de precipitacions amb tempesta, per la qual cosa tocarà tornar a treure el paraigua de casa.