S'espera un divendres i un cap de setmana de bon temps

Previsió del temps a Catalunya: 4 de juny, el darrer revés abans del bon temps

A partir de la tarda, es tornaran a formar alguns núvols baixos al litoral i prelitoral sud

La jornada d'aquest dimarts 4 de juny serà la darrera que marqui un temps irregular abans de l'arribada d'uns dies d'estabilitat, amb bon temps i sol a la majoria del territori català.

Durant les primeres hores del dia, el cel estarà clar o poc ennuvolat, si bé fins a primera hora del matí hi haurà intervals de núvols al terç nord i alguns núvols baixos al litoral i prelitoral sud. Independentment, a partir del final del matí i fins a la nit creixeran nuvolades al Pirineu i Prepirineu, a l'interior del quadrant nord-est ia la serralada prelitoral que deixaran el cel mig ennuvolat o puntualment molt ennuvolat en aquests sectors. A partir de la tarda, es tornaran a formar alguns núvols baixos al litoral i prelitoral sud.

La temperatura màxima serà semblant al litoral i lleugerament més alta a l'interior.

Precipitacions

Són possibles alguns xàfecs aïllats, febles o localment moderats, al terç nord fins a les primeres hores del matí. A partir del final del matí s'esperen alguns xàfecs al Pirineu ia l'interior del quadrant nord-est, i són possibles al Prepirineu ia la resta de la serralada prelitoral.

Aniran acompanyats de tempesta i és probable que de calamarsa i pedra. Seran d'intensitat entre feble i moderada, si bé seran localment forts a l'interior del quadrant nord-est. Acumularan quantitats de precipitació entre escasses i poc abundants en general, o puntualment abundants a l'interior del quadrant nord-est.

Vent i visibilitat

La visibilitat serà bona en general i excel·lent a Ponent. No obstant això, serà localment regular al litoral i prelitoral sud, així com en moments de precipitació intensa.

Fins a les primeres hores del matí i de nit el vent bufarà de terral fluix al litoral i serà fluix i de direcció variable amb intervals de calma a l'interior. La resta del dia bufarà fluix amb cops moderats de component sud i est al litoral, prelitoral i resta del quadrant nord-est i de sud i oest a la resta del territori.

Avanç de dimecres 5 de juny

Aquest dimecres arribarà una pujada de temperatures, ja que tant la mínima com la màxima serà més gran. La màxima superarà els 30 ºC a punts de l'interior i els 32 ºC a Ponent.

El cel romandrà serè o transitòriament enteranyat per algunes franges de núvols alts i prims. A banda, al centre de la jornada creixeran algunes nuvolades al Pirineu i Prepirineu. Tot i això, durant les primeres hores de dia ia partir de la nit hi haurà núvols baixos a trams de la meitat sud del litoral.