El temps millora aquest 10 d'abril

Previsió del temps a Catalunya: 7 de juny, torna el cel ennuvolat

Els valors més alts de temperatura màxima superaran els 36°C a Ponent

La jornada d'aquest divendres 7 de juny tindrà unes temperatures altes i plàcides a la majoria del territori català, però també estaran acompanyades per alguns núvols alts i mitjans que deixaran el cel mig ennuvolat, sobretot fins a primeres hores del matí ia partir de mitja tarda. Durant el centre de la jornada hi haurà estones de cel poc ennuvolat. A l'extrem nord del Pirineu creixeran alguns núvols d'evolució diürna.

La temperatura màxima serà lleugerament més alta, si bé serà lleugerament més baixa a l'extrem nord-est, on localment baixarà moderadament. Els valors més alts de temperatura màxima superaran els 36°C a Ponent.

No es descarta algun xàfec feble i escàs al Pirineu occidental.

Vent i visibilitat

La visibilitat serà bona o excel·lent, malgrat algun banc de boirina al litoral sud durant el matí, així com trams del litoral nord al llarg del dia. A les zones elevades de l'oest del país, la visibilitat empitjorarà al llarg del dia per l'arribada de pols en suspensió.

El vent bufarà fluix i de direcció variable fins a primeres hores del matí i al final del dia. Durant les hores centrals del dia s'imposarà progressivament el vent de component est al litoral i el component sud i est a l'interior. Bufarà entre fluix i moderat, més reforçat al terç sud ia Ponent on hi haurà cops forts a la tarda i tarda.

Avanç del dissabte 8 de juny

els núvols seran un element comú durant el dissabte. A partir del migdia, predominarà l'ambient assolellat, amb creixement de nuvolades a punts de muntanya del nord del país, però a partir de la tarda arribaran ennuvolades per l'oest fins a deixar el cel molt ennuvolat o cobert al terç oest al final del dia .

Fins a primeres hores del matí és possible algun xàfec feble, dispers, escàs i de curta durada que viatjarà de sud-oest a nord-est i podria afectar qualsevol punt. A més, la precipitació anirà acompanyada de fang.

La temperatura mínima serà semblant o lleugerament més alta, amb alguns valors superiors als 20°C a punts de l'interior de les Terres de l'Ebre i en trams del litoral central i sud. La temperatura màxima serà similar o lleugerament més baixa a la meitat est i al litoral, sobretot al litoral sud, mentre que a la resta serà similar. Els valors més alts de temperatura màxima superaran els 36°C a Ponent.