Una dona asseguda en un banc

Previsió del temps a Catalunya: ambient fresc i pluges disperses en aquest 2 de maig

Els ruixats seran d'intensitat feble o moderada, localment forts al nord-est del territori

La temperatura mínima serà lleugerament o moderadament més baixa a Catalunya aquest dijous 2 de maig. En canvi, la màxima serà entre lleugerament i moderadament més baixa al terç nord i en punts del quadrant nord-est, a la resta serà similar o lleugerament més alta, sobretot litoral sud.

Així ho apunta la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya, que també apuntava a precipitacions de matinada al terç nord i sobretot punts del quadrant nord-est i litoral i prelitoral central i nord. A partir del migdia s'iniciaran nous xàfecs al quadrant nord-est que, de manera més dispersa i puntual, també es podran formar en altres punts del terç nord.

Els ruixats seran d'intensitat feble o moderada, localment forts al nord-est; aniran acompanyats localment de tempesta i calamarsa. S'hi acumularan quantitats entre escasses i poc abundants, puntualment abundants, i la cota de neu se situarà al voltant dels 1.200 metres.

Fins a mig matí cel entre mig i molt ennuvolat al terç nord i punts del quadrant nord-est. A partir de llavors la nuvolositat minvarà però alhora que creixeran nuvolades al terç node que a partir de migdia deixaran el cel localment molt ennuvolat o cobert. A la resta del territori el cel romandrà clar o poc ennuvolat.

Vent i visibilitat

El vent bufarà de component oest entre fluix i moderat amb cops forts, si bé seran molt forts al terç sud. Tot i això, al quadrant nord-est bufarà fluix i variable, amb predomini del component sud i aquest a partir de migdia.

Al final del dia quedarà fluix i variable en general. A l'Alt Empordà bufarà tramuntana moderada amb algun cop fort fins a primer matí.

La visibilitat serà entre regular i dolenta de matinada a la meitat nord del país. A la resta serà entre bona i excel·lent. A partir del matí millorarà en general, si bé serà localment regular o dolenta en moments de xàfec. Hi haurà bancs de boira matinal a punts de l'interior de la depressió Central, valls del Pirineu i del nord-est.

Avanç del divendres 3

De cara a l'últim dia feiner de la setmana s'espera un cel entre clar i poc ennuvolat en general, per bandes de núvols alts i primes, preferentment a la tarda. Fins a mig matí hi pot haver alguns núvols baixos al sud de la Costa Brava.

A partir de mig matí creixeran nuvolades al Pirineu que al llarg de la tarda s'estendran per altres punts del terç nord. Al final del dia arribaran núvols mitjans per l'oest del país.