El temps serà estable aquest 2 d'abril

Previsió del temps a Catalunya: arriba l'estabilitat després de la Setmana Santa

En aquest 2 d'abril les temperatures màximes seran semblants o lleugerament més altes que els darrers dies

Amb la fi de la Setmana Santa també arriba la fi de l'episodi d'inestabilitat en el temps. D'aquesta manera, aquest dimarts 2 d'abril Catalunya deixa enrere la situació canviant que ha viscut els darrers dies.

De fet, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), s'espera que el cel estigui clar o poc ennuvolat en general fins al migdia pel pas de franges de núvols alts i prims.

A partir de llavors augmentaran ràpidament els núvols alts, alhora que arribaran de mitjans, i el cel quedarà entre mig i molt ennuvolat, fins i tot amb estones de cobert, sobretot a partir de la nit. Independentment, durant la tarda creixeran algunes nuvolades.

Les temperatures màximes seran similars o lleugerament més altes que els darrers dies, excepte en trams del litoral i del prelitoral, on podrien baixar lleugerament.

Previsió de pluja?

De la mateixa manera, cap al final del dia s'espera alguna precipitació, encara que serà feble i escassa, al Pirineu occidental, sobretot al vessant sud d'aquesta serralada de muntanyes.

A més, segons explica el Meteocat, la cota de neu rondarà els 1.700 metres.

D'altra banda, està previst que aquest dimarts 2 d'abril diversos ajuntaments facin balanç sobre els danys que el temporal ha deixat a les platges els últims dies.

Vent i visibilitat

El vent bufarà fluix i de direcció variable de matinada, excepte al litoral on hi haurà terral entre fluix i moderat. A partir del matí s'imposarà el component sud entre fluix i moderat en general, amb alguns cops forts al litoral i prelitoral nord i sud.

Finalment, la predicció del Meteocat assenyala que la visibilitat al conjunt del territori serà molt bona o excel·lent, de manera que no s'espera boira en pràcticament cap punt.

Avanç del dia 3

De cara a dimecres el dia començarà amb cels ennuvolats, però aviat es quedarà assolellat.

A la tarda s'espera que la situació es mantingui semblant, encara que també està previst que caiguin pluges al Pirineu, que poden ser fortes a comarques com la Cerdanya, el Ripollès i el Pallars Sobirà.